Με μία ξεκάθαρη αναφορά προς τον Δήμαρχο Πατρέων ολοκλήρωσε την ομιλία της στην Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Περιφερειών, η βουλευτής Αχαϊας της Ν.Δ. κα Χριστίνα Αλεξοπούλου.

Συγκεκριμένα, κατά την παρουσίαση του σχεδίου για τις Έξυπνες Μεταφορές, η κα Αλεξοπούλου, αφού πρώτα τόνισε πως πρέπει να προχωρήσει άμεσα η ανάπτυξη υποδομών ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, IoT και Smart Cities, ώστε να μπορούν να αναπτυχθούν υπηρεσίες έξυπνων μεταφορών, αναφέρθηκε, έμμεσα, και στις αντιλήψεις του δημάρχου της Πάτρας για τις επενδύσεις.

Συγκεκριμένα, η βουλευτής Αχαϊας τόνισε πως η Αχαΐα, λόγω της συνύπαρξης αστικών περιοχών (Πάτρα), ημιαστικών (Αίγιο, Κάτω Αχαΐα, Καλάβρυτα, Ακράτα) και πάμπολλων αγροτικών, είναι ιδανική για την εφαρμογή πιλοτικών και όχι μόνο, Έξυπνων Υπηρεσιών και πιο συγκεκριμένα «Έξυπνων Μεταφορών».

Τόνισε πως το πλέγμα «Διαδίκτυο των Πραγμάτων, Έξυπνες Πόλεις, Έξυπνες Μεταφορές» έχει υψηλό οικονομικό πολλαπλασιαστή, το οποίο σημαίνει δημιουργία περισσότερων και καλύτερα αμειβόμενων θέσεων εργασίας, μικρότερη χρήση λιγνίτη, μικρότερη χρήση πετρελαίου, αξιοποίηση στην Ελλάδα του επιστημονικού δυναμικού.

Στο τέλος της ομιλίας της και σε μία αποστροφή του λόγου της με ιδιαίτερο συμβολισμό ανέφερε πως «Η ανάπτυξη της χώρας και η μείωση της ανεργίας, δεν γίνεται με πορείες διαμαρτυρίας από την Πάτρα στην Αθήνα. Ένας νόμος και ένα άρθρο δυστυχώς δεν φέρνουν την ανάπτυξη. Θα προσπαθήσω προσωπικά η Πάτρα και η Αχαΐα συνολικότερα, να ενταχθούν από την αρχή στον σχεδιασμό και την ανάπτυξη υποδομών έξυπνων υπηρεσιών. Ελπίζω ο Δήμαρχος Πατρέων να μου το επιτρέψει."

Δεν έχει περάσει πολύς καιρός από τις γραφικότητες του Δημάρχου Πατραίων με τις πορείες από την Πάτρα στην Αθήνα ενάντια στην ανεργία(!), και η κα Αλεξοπούλου φρόντισε να το θυμίσει και σε όσους το ξέχασαν!