Σημαντικά προβλήματα έχουν προκληθεί σε περιοχές της Χαλκιδικής και σε δρόμους της περιοχής από τις βροχοπτώσεις οι οποίες έπληξαν το νόμο τις τελευταίες μέρες.

Προβλήματα αντιμετωπίζει η περιοχή της Ολυμπιάδας λόγω ορμητικών χειμάρρων οι οποίοι κατέκλυσαν την είσοδο στην πόλη.

Αν και ο δρόμος καθαρίστηκε και δόθηκε πάλι στην κυκλοφορία σύμφωνα με το Δήμαρχο της πόλης Στέλιο Βαλλιάνο, η συνολική κατάσταση είναι εξαιρετικά δύσκολη καθώς οι χείμαρροι εχουν κατεβάσει πέτρες και λοιπά φερτά υλικά σε δρόμους και σε σπίτια.

Ο δήμαρχος πρόσθεσε επίσης πως τα νερά παρέσυραν τουλάχιστον ένα αυτοκίνητο και ένα κοντέινερ

Όλες οι υπηρεσίες οι οποίες έχουν την οποιαδήποτε σχέση με την αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών βρίσκονται σε συναγερμό καθώς επίσης και τα χωματουργικά μηχανήματα του αυτοτελούς Τμήματος Πολιτικής Προστασίας της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Το αυτό ισχύει και για την Πυροσβεστική οπως και για την αστυνομία.

Ο Διοικητής της περιφερειακής διοίκησης Κεντρικής Μακεδονίας της Πυροσβεστικής           κ. Κώστας Παχίδης ανέφερε σε συνέντευξη που έδωσε στο Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ότι η Ολυμπιάδα έχει πλημμυρίσει εντελώς και έχει γίνει ένα ποτάμι.

Σύμφωνα με τον κύριο Παχίδη έχει ήδη απεγκλωβιστεί ένα ηλικιωμένο ζευγάρι. Επίσης πριν φτάσει η πυροσβεστική υπηρεσία στην περιοχή πολλοί κάτοικοι για σιγουριά ανέβαιναν σε ορόφους και σε ταράτσες σπιτιών φοβούμενοι τα ορμητικά νερά.

Νεότερες πληροφορίες από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας τονίζουν πως δύο από τα τρία σημεία στους επαρχιακούς δρόμους της Χαλκιδικής στα οποία το πρωί είχε διακοπεί η κυκλοφορία έχουν ήδη αποκατασταθεί και οι δρόμοι έχουν δοθεί και πάλι στην κυκλοφορία

Το πρόβλημα όμως με τη διακοπή της κυκλοφορίας λόγω φερτών υλικών τα οποία αποθέτουν οι χείμαρροι επάνω στους δρόμους συνεχίζεται στην επαρχιακή οδό Πολυγύρου - Ιερισσού, στο 31ο χιλιόμετρο

Χείμαρροι, όπως ο ποταμός Χαβρίας έχουν υπερχειλίσει με αποτέλεσμα η αστυνομία σε αρκετά σημεία να έχει διακόψει την κυκλοφορία για να διασφαλιστεί η ασφάλεια των διερχόμενων οδηγών