Συναγερμός έχει σημάνει και στο νοσοκομείο Αγία Όλγα, καθώς δείγματα 3 εργαζόμενων αποδείχθηκε ότι είναι θετικοί στον κορονοϊό, ενώ περίπου 10 άτομα (επαφές των εργαζομένων) βρίσκονται ήδη σε κατ' οίκον περιορισμό.

Η είδηση έγινε γνωστή μετά από καταγγελία της ΠΟΕΔΗΝ και επιβεβαιώθηκε από τον πρόεδρο των εργαζομένων του νοσοκομείου.

Δυστυχώς, θετικά αποδείχτηκαν και δείγματα διοικητικών υπαλλήλων και στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο “Γ. Γεννηματάς" .

το κτίριο της διοίκησης του νοσοκομείου μπήκε λουκέτο, καθώς διαπιστώθηκε ότι άτομα της διοίκησης αλλά και εννέα εργαζόμενοι νοσηλευτές και διοικητικό προσωπικό είναι θετικοί.

Σύμφωνα με τον διοικητή του νοσοκομείου οι διοικητικές υπηρεσίες θα ξαναλειτουργήσουν όσο το δυνατόν πιο σύντομα.

Δυσάρεστη η κατάσταση και στο νοσοκομείο της Καστοριάς

α περισσότερα όμως κρούσματα έχουν επιβεβαιωθεί στο νοσοκομείο της Καστοριάς, καθώς  60 εργαζόμενοι βρίσκονται σε κατ΄ οίκον περιορισμό.

Μεταξύ αυτών, και τρία μέλη της Επιτροπής Νοσοκομειακών Λοιμώξεων.

Κρούσματα σε Άγιο Σάββα, Ιπποκράτειο, Ερυθρό Σταυρό, Ρίο

ε καραντίνα μπήκαν και 15 εργαζόμενοι και στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο του Ρίου, όπου έχουν εισαχθεί κρούσματα από την ομάδα των ταξιδιωτών στους Άγιους Τόπους.

Ακόμη τέσσερις υγειονομικοί στο νοσοκομείο «Άγιος Σάββας» βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό, σύμφωνα με τον Πάνο Παπανικολάου της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος.

Επίσης, ακτινολόγος του νοσοκομείου «Ερυθρός Σταυρός» βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό, με αποτέλεσμα να κλείσει το τμήμα μαγνητικού τομογράφου για απολύμανση.

Στον Ερυθρό Σταυρό, 20 εργαζόμενοι βρίσκονται σε καραντίνα.

Ο Πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, κ. Μιχάλης Γιαννάκος, μιλώντας στο in.gr ανέφερε πως 300 εργαζόμενοι στο ΕΣΥ βρίσκονται σε καραντίνα, εξ αυτών οι 48 είναι υγειονομικοί υπάλληλοι.

Σύμφωνα με τον κ. Γιαννάκο, δεν είναι μόνο 300 τα κρούσματα, καθώς υπάρχουν κι άλλοι εργαζόμενοι που βρίσκονται σε κατ’ οίκον απομόνωση .