Εκατοντάδες πιστοί έχουν σχηματίσει ουρές στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου στη Θεσσαλονίκη από νωρίς το βράδυ της Κυριακής, παραμονής της μεγάλης εορτής του πολιούχου της πόλης.

Δυνάμεις της Αστυνομίας έσπευσαν στο σημείο και κάνουν συστάσεις στους πιστούς να κρατούν αποστάσεις, αλλά και να βγαίνουν έξω από τον ναό αφού προσκυνήσουν για να αποφευχθεί ο συνωστισμός.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μέσα στον ναό δεν υπάρχει πολύς κόσμος και οι πιστοί βρίσκονται στις θέσεις που προβλέπονται για να καθίσουν, αλλά σε πολλά σημεία έξω από το ναό επικρατεί το αδιαχώρητο.

Υπενθυμίζεται πως εξαιτίας των μέτρων κατά της διασποράς την πανδημίας, δεν θα πραγματοποιηθεί η επίσημη δοξολογία αύριο ανήμερα της γιορτής του πολιούχου Αγίου.

Η Βόρεια Ελλάδα και η Θεσσαλονίκη συγκεκριμένα τις τελευταίες ημέρες βρίσκεται ξανά στο «κόκκινο». Σήμερα Κυριακή στη συμπρωτεύουσα, σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ, καταγράφηκαν 181 κρούσματα.

Συνωστισμός και στη λιτανεία

υνωστισμός επικράτησε στον προαύλιο χώρο του ναού και το πρωί, κατά τη διάρκεια της λιτανείας της εικόνας της Παναγίας της Παραμυθίας, των χαριτόβρυτων λειψάνων και της εικόνας του Αγίου Δημητρίου.

Μέσα στον ναό κρατήθηκε αυστηρά το κριτήριο των 50 παριστάμενων ατόμων, ενώ στον προαύλιο χώρο είχαν τοποθετηθεί καρέκλες για τους πιστούς.