Ένα περίεργο περιστατικό συνέβη σήμερα το πρωί σε σχολείο της Θεσσαλονίκης όπου σύμφωνα με πληροφορίες διευθυντής Δημοτικού κάλεσε την μητέρα μικρής μαθήτριας να παραλάβει το παιδί από το σχολείο γιατί όπως της είπε «το παιδί φτερνίστηκε». *Διευκρίνιση: το παιδάκι φορούσε κανονικά τη μάσκα του.

Κάνε like στη σελίδα του freeopinion.news στο Facebook

style="text-align: left;">Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, στις διαμαρτυρίες της μητέρας, ο διευθυντής την ενημέρωσε ότι αυτές είναι οι εντολές που έχουν λάβει από τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

ς θεωρήσουμε πως οι οδηγίες αυτές έχουν όντως δοθεί από τη διεύθυνση πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης.

ς θεωρήσουμε επίσης πώς ο Διευθυντής καλώς τις εφήρμοσε.

Σε 15-20 μέρες που στη Θεσσαλονίκη θα έχει πέσει η θερμοκρασία και η υγρασία θα είναι πιο έντονη πόσα παιδάκια θα φτερνίζονται;

Και τι θα γίνει σε αυτή την περίπτωση; Θα κλείσουν μαζικά όλα τα σχολεία από Λάρισα και πάνω;

Προς Θεού δεν λέμε να μην προστατευτεί η Δημόσια υγεία. Λέμε όμως πως παράλληλα με τη δημόσια υγεία θα πρέπει να προστατεύσουμε και την κοινή λογική η οποία λέει πως ένα παιδάκι που απλά φτερνίστηκε δεν το διώχνουν από το σχολείο.

Άραγε η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης έχει δώσει οδηγίες να διώχνεται ένα παιδί από το σχολείο μόνο λόγω ενός φταρνίσματος ή να εξετάζεται εάν υπάρχουν και άλλα συμπτώματα; Κι αν ναι, ποιος θα εξετάζει τα συμπτώματα, οι δάσκαλοι; Έχουν τις απαραίτητες γνώσεις;

Θα θέλαμε μία απάντηση και μία ενημέρωση για τις ακριβείς οδηγίες που έχουν δοθεί προς τους δασκάλους και τους διευθυντές των σχολείων όλων των βαθμίδων αναφορικά με την αξιολόγηση πιθανών κρουσμάτων κορονοιου, τον τρόπο που οι μη εξειδικευμένοι στην ιατρική, εκπαιδευτικοί των σχολείων κάνουν την αξιολόγηση και ποιος έχει εκδώσει αυτές τις οδηγίες.