Yποδοχή ήρωα επεφύλαξαν οι οπαδοί του στον Νόβακ Τζόκοβιτς, κατά την επιστροφή του στο Βελιγράδι μετά την απέλασή του από την Αυστραλία.

Ο κορυφαίος στην παγκόσμια κατάταξη τενίστας, που απελάθηκε την Κυριακή, αφού έχασε την δικαστική μάχη για την έκδοση βίζας που επικεντρώθηκε εξαιτίας του γεγονότος ότι παραμένει ανεμβολίαστος, έχει τώρα να αντιμετωπίσει μία νέα πρόκληση και πιθανότατα ένα μεγάλο "ΟΧΙ" εάν δεν κάνει το εμβόλιο, του Ρολάν Γκαρός.

Την ίδια με την αυστραλιανή πρακτική και η Γαλλία! - Τι θα γίνει με το Ρολάν Γκαρός;

ρωτήματα έχουν δημιουργηθεί για τη συμμετοχή του Τζόκοβιτς στο Γαλλικό open, το επόμενο τουρνουά Grand Slam της φετινής χρονιάς.

Το γαλλικό κοινοβούλιο μόλις προ δυο ημερών ενέκρινε νομοσχέδιο που απαιτεί από άτομα άνω των 16 ετών να έχουν πιστοποιητικό εμβολιασμού για την είσοδο σε δημόσιους χώρους, συμπεριλαμβανομένων των αθλητικών χώρων.

ο υπουργείο Αθλητισμού της Γαλλίας δήλωσε τη Δευτέρα ότι δεν θα υπάρξουν εξαιρέσεις στον κανόνα του εμβολιαστικού πάσου, τόσο για επαγγελματίες παίκτες όσο και για θεατές.

[embed]https://twitter.com/Reuters/status/1483029009978073088[/embed]

Γεγονός είναι πάντως πως τόσο η πρωθυπουργός της Σερβίας όσο και η οικογένεια του Νόβακ Τζόκοβιτς κατήγγειλαν ως "σκανδαλώδη" την απέλαση του Τζόκοβιτς από την Αυστραλία επειδή δεν εμβολιάστηκε κατά του κορονοϊού, ενώ ο πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς δήλωσε ότι θα ήταν πάντα ευπρόσδεκτος στην πατρίδα του.

https://twitter.com/Reuters/status/1482743253560664071