Τα σκληρά χτυπήματα του κορονoϊού σε Μαλεσίνα και Κρήτη διαδοχικά, με οικογένειες να ξεκληρίζονται, νέους ανθρώπους να δίνουν τη μεγάλη μάχη διασωληνωμένοι, τους στενούς συγγενείς τους να αγωνιούν και τις τοπικές κοινωνίες να παραμείνουν ανάστατες.

Τους μαύρους αριθμούς πλαισιώνουν ανθρώπινα δράματα. Οι 21 νεκροί στη Φθιώτιδα μόνο στο τρίτο κύμα της πανδημίας κρατούν την αγωνία για την επόμενη μέρα στο «κόκκινο».

Μόνο στη Μαλεσίνα τον τελευταίο μήνα χάθηκαν 12 άνθρωποι στη μάχη με τον κορονoϊό.

Η εκτόξευση των κρουσμάτων στην περιοχή παρατηρήθηκε μετά από έναν γάμο διακοσίων ατόμων στα τέλη του περασμένου Φλεβάρη, στην εκκλησία των αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης.

Η διασπορά υπήρξε ταχύτατη χωρίς να γίνονται ηλικιακές διακρίσεις.

Ο κορονoϊός χτύπησε αλύπητα τη Μαλεσίνα όταν ορισμένοι κουράστηκαν και άρχισαν να χαλαρώνουν. Η μάχη με τον κορονoϊό όμως δεν επιτρέπει εφησυχασμό. Κάθε ολιγωρία και κάθε λάθος τιμωρείται με τρόπο σκληρό.

Τραγωδία στην Κρήτη

την Κρήτη τα βλέμματα όλων είναι στραμμένα σε μια οικογένεια που έχασε τα τρία από τα τέσσερα μέλη της. Μετά τον παπά και την παπαδιά, τα ξημερώματα υπέκυψε ο γιος τους. Η κόρη τους, που επίσης είχε νοσήσει, ήταν η μοναδική που κατάφερε να ξεπεράσει το πρόβλημα.

Ο εφιάλτης της οικογένειας ξεκίνησε πριν από περίπου έναν μήνα όταν πέθανε από κοροναϊό μια στενή συγγενής τους.

Λίγες μέρες μετά την κηδεία της, τα δύο αδέλφια ανέβασαν πυρετό και όπως φαίνεται κόλλησαν τους γονείς τους. Ο ιερέας και η παπαδιά υποκύπτουν πρώτοι και τα ξημερώματα χάνει τη μάχη ο 47χρονος.

Η περιοχή είναι έρημη, με τον κόσμο φοβισμένο και κλεισμένο στο σπίτια του.

Δείτε το ρεπορτάζ του MEGA

frame src="https://www.megatv.com/embed/?p=2020308368" width="560" height="315" frameborder="0" scrolling="no" allowfullscreen="allowfullscreen">