Στην απειλή της πανδημίας καθώς και την άμεση αποζημίωση των πληγέντων από την κακοκαιρία "Ιανός" αναφέρθηκε ο υπουργός Εσωτερικών, κ. Τάκης Θεοδωρικάκος, σε πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1.

trong>Κάνε like στη σελίδα του freeopinion.news στο Facebook 

"Ο κορονοϊός είναι μια τεράστια απειλή" είπε χαρακτηριστικά "και δεν έχουμε περιθώριο να την υποτιμήσουμε. Μπορεί να μας πάει πολύ πίσω».

Αναφορικά με τις καταλήψεις  στα σχολεία, ο υπουργός τόνισε ότι γίνεται μεγάλη προσπάθεια από τη συντριπτική πλειοψηφία των δασκάλων και των παιδιών, και οι καταλήψεις δεν επιλύουν κανένα πρόβλημα. «Το κλειστό σχολείο είναι κακό σχολείο», είπε χαρακτηριστικά.

χετικά με τη χρήση των μασκών, τόνισε πως η μάσκα δεν είναι ατομικό είδος προστασίας, αλλά Με τη μάσκα προστατεύεις όλη την κοινωνία.

Για την επίσκεψή του στην Καρδίτσα και όσα αντίκρισε εκεί, ο κ. Θεοδωρικάκος ανέφερε χαρακτηριστικά: «Είδα θλίψη και απόγνωση γιατί η ζημιά ήταν πολύ μεγάλη. Δεν πιστεύαμε στα μάτια μας. Είμαστε εδώ για να κάνουμε πράξη την ελπίδα».

Ο υπουργός σημείωσε ότι διατίθενται 4 εκατομμύρια ευρώ άμεσα στον δήμο Καρδίτσας που έχουν ήδη πιστωθεί στο ταμείο του Δήμου και θα διατεθούν σε όσους επλήγησαν.

νώ επεσήμανε πως εντός του προσεχούς τριημέρου οι πολίτες μπορούν να πάρουν τα χρήματά τους, χωρίς ατέρμονες γραφειοκρατικές διαδικασίες.

Είπαμε στον Δήμο Καρδίτσας: Δώστε τα χρήματα πριν τελειώσει η καταγραφή των ζημιών», τόνισε χαρακτηριστικά.