Προειδοποίηση για τήρηση των προκαθορισμένων ραντεβού που θα κλείνονται για τον εμβολιασμό απηύθυνε ο πρύτανης του ΕΚΠΑ Θάνος Δημόπουλος, σημειώνοντας πως αν κάποιος δεν εμφανιστεί, το εμβόλιο χάνεται.

Συγκεκριμένα, μιλώντας στον ΣΚΑΙ, ο κ. Δημόπουλος τόνισε: «Αν κάποιος κλείσει ραντεβού για εμβολιασμό πρέπει να το τηρήσει ακριβώς κι αν υπάρξει κάποιος που δεν μπορεί να πάει πρέπει να ενημερώσει έγκαιρα, διότι αλλιώς χάνουμε το εμβόλιο».

Όπως εξήγησε, το εμβόλιο αν βγει από την βαθιά κατάψυξη δεν μπορεί να επαναψυχθεί και άρα χάνεται.

Το ραντεβού για το εμβόλιο

άθε πολίτης θα μπορεί να ελέγξει αν ανήκει σε κάποιες από τις ομάδες προτεραιότητας είτε εισάγοντας τον ΑΜΚΑ και το Ονοματεπώνυμό του στην ιστοσελίδα http://emvolio.gov.gr και τη web/mobile εφαρμογή είτε αποστέλλοντας γραπτό μήνυμα (SMS) στον αριθμό 13034.

Ο προγραμματισμός των ραντεβού, από τον Ιανουάριο θα γίνεται είτε με τα στοιχεία TAXIS μέσω της ιστοσελίδας http://emvolio.gov.gr, είτε επιβεβαιώνοντας το προτεινόμενο ραντεβού μέσω γραπτού μηνύματος (SMS) στον αριθμό 13034. Οι πολίτες, που δεν είναι εξοικειωμένοι με τα τεχνολογικά μέσα θα έχουν τη δυνατότητα να κλείσουν ραντεβού με επίσκεψη στα Κ.Ε.Π. ή τα φαρμακεία.

Ο πολίτης θα λαμβάνει τον μοναδικό κωδικό-αριθμό ραντεβού, καθώς και το QR Code, ανάλογα με τον τρόπο που προγραμμάτισε το ραντεβού. Σημειώνεται ότι μέσω της εφαρμογής των ραντεβού θα προγραμματίζεται ταυτόχρονα και ο επαναληπτικός εμβολιασμός.

Οι περιοχές που θα γίνει ο εμβολιασμός

την Αθήνα θα λειτουργήσουν 245 κέντρα και στη Θεσσαλονίκη 123.

Αναλυτικά τα 1.018 κέντρα εμβολιασμού που θα λειτουργήσουν ανά υγειονομική περιφέρεια έχουν ως εξής:

Στην 1η ΥΠΕ που περιλαμβάνει τα νοσοκομεία της Αττικής θα λειτουργήσουν συνολικά 245 κέντρα

τη 2η ΥΠΕ που περιλαμβάνει τον Πειραιά και τα νησιά του Αιγαίου θα στηθούν συνολικά 135 κέντρα εμβολιασμού

την 3η ΥΠΕ Μακεδονίας – Θεσσαλονίκης, 123 κέντρα εμβολιασμού

τη 4η ΥΠΕ Μακεδονίας – Θράκης, 129 κέντρα εμβολιασμού

την 5η ΥΠΕ Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας, 144 κέντρα εμβολιασμού

την 6η ΥΠΕ Πελοποννήσου και Ιονίων Νήσων, 176 κέντρα εμβολιασμού

την 7η ΥΠΕ Κρήτης, 66 κέντρα εμβολιασμού

 

πηγή