Το πιο μεγάλο πρόστιμο που έχει επιβληθεί ποτέ σε επίπεδο Κρήτης, σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, βεβαιώθηκε χθες το βράδυ στη Χερσόνησο.

Πιο συγκεκριμένα, 50.000 ευρώ πρόστιμο, θα πληρώσει ένας ιδιοκτήτης μπαρ στη Χερσόνησο, καθώς στο πλαίσιο των ελέγχων που γίνονται από την ΕΛ.ΑΣ, για την τήρηση των μέτρων, αποδείχθηκε ότι το συγκεκριμένο μαγαζί, λειτουργούσε, με τον διπλάσιο, από το επιτρεπόμενό όριο, αριθμό πελατών.

Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, αντί για 50 άτομα, στον συγκεκριμένο χώρο, βρίσκονταν περισσότερα από 100 άτομα με αποτέλεσμα, να επιβληθεί στον ιδιοκτήτη αυτό το υπέρογκο πρόστιμο και να μπει λουκέτο στο μπαρ για 30 ημέρες.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν, ότι είναι η δεύτερη φορά, που βεβαιώνεται σχετική παράβαση στο ίδιο κατάστημα, μόνο που την προηγούμενη φορά, είχε βεβαιωθεί στον ιδιοκτήτη, 10.000ευρώ πρόστιμο και κλείσιμο της επιχείρησης για 15 ημέρες.

Οι έλεγχοι της ΕΛ.ΑΣ που συνεχίζονται με αμείωτη ένταση, οδήγησαν παράλληλα στην βεβαίωση, 11 ακόμα παραβάσεων για τη μη χρήση μάσκας, σε Ηράκλειο, Ρέθυμνο και Λασίθι.

Στο Ηράκλειο βεβαιώθηκαν 7 πρόστιμα, 6 σε πεζούς και ένα σε εργαζόμενου καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, 2 στο Ρέθυμνο, επίσης σε εργαζόμενους υγειονομικού ενδιαφέροντος, όπως και στο Λασίθι. Στις περιπτώσεις αυτές, όπως είναι γνωστό, το ποσό του προστίμου ανέρχεται στα 150 ευρώ.