Συνεπιμέλεια τέκνων και αλλαγές στο οικογενειακό δίκαιο

0
86

Oμάδα εργασίας για να αναθεωρηθούν οι διατάξεις για τη συνεπιμέλεια τέκνων με κεντρικό μέλημα «το συμφέρον των παιδιών και η προστασία των δικαιωμάτων και των δύο γονέων», πρόκειται να συσταθεί εντός των προσεχών μηνών.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης, κ. Κωνσταντίνος Τσιάρας ανακοίνωσε τη σύσταση ομάδας εργασίας για την αναθεώρηση διατάξεων του Οικογενειακού Δικαίου που αφορούν στο ζήτημα της συνεπιμέλειας των τέκνων.

Απαντώντας δε στην ερώτηση του βουλευτή του Κινήματος Αλλαγής, κ. Ανδρέα Λοβέρδου, ο κ. Τσιάρας δεσμεύτηκε ότι «η υπό σύσταση ομάδα εργασίας δεν εκκινεί απλώς έναν διάλογο, αλλά δρομολογεί την οριστική επίλυση του ζητήματος».

«Κεντρικό μέλημα του υπουργείου Δικαιοσύνης είναι, πρωτίστως, το συμφέρον των παιδιών και, βεβαίως η προστασία των δικαιωμάτων και των δύο γονέων».

Ως προς το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης της διαδικασίας αναθεώρησης των σχετικών διατάξεων του Οικογενειακού Δικαίου, ο κ. Τσιάρας δήλωσε πως φιλοδοξεί όλες οι διαδικασίες να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι το ερχόμενο καλοκαίρι».