Στην σύλληψη του Δημήτρη Λιγνάδη προχώρησαν στελέχη της ΕΛΑΣ μετά και τις  πρόσφατες καταγγελίες και το ένταλμα σε βάρος του.

Ο Δημήτρης Λιγνάδης συνελήφθη από στελέχη της ΕΛΑΣ, μετά και την έναρξη έρευνας από την εισαγγελεία πρωτόδικων, που ακολούθησε κατάθεση γυναίκας η οποία χαρακτηρίστηκε ως "σημαντική μάρτυρας".

Το αποδεικτικό υλικό που συγκέντρωσαν οι εισαγγελείς πρωτοδικών, Κώστας Σπυρόπουλος και Νίκος Στεφανάτος, οδήγησε στην άσκηση της ποινικής δίωξης για το κακούργημα του βιασμού.

Η δικογραφία διαβιβάστηκε αμέσως στην ανακρίτρια, η οποία συμφώνησε για την έκδοση του εντάλματος σύλληψης.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός ότι η δίωξη εκτός από τη μήνυση που κατατέθηκε την Παρασκευή το πρωί στην Εισαγγελία για το αδίκημα του βιασμού που φέρεται να τελέστηκε το 2010, περιλαμβάνει και το βιασμό ενός ακόμα προσώπου, το οποίο προέκυψε από την πρώτη μήνυση που κατατέθηκε σε βάρος του ηθοποιού για πράξη που έχει παραγραφεί.

Ωστόσο, όπως ακριβώς συνέβη και με την περίπτωση των καταγγελιών της Σοφίας Μπεκατώρου και εδώ από μία μήνυση που δεν μπορούσε να παράξει έννομα αποτελέσματα, ήρθε στο φως μία ακόμα υπόθεση βιασμού και μάλιστα σε χρόνο που δεν έχει παραγραφεί.

Τα πραγματικά περιστατικά που κατέθεσαν οι μάρτυρες ήταν καταιγιστικά για τη δράση του κατηγορούμενου, ο οποίος αμέσως μετά τη σύλληψή του θα οδηγηθεί στην ανακρίτρια.

Ο κατηγορούμενος έχει δικαίωμα να λάβει προθεσμία για να προετοιμάσει την υπεράσπισή του, ενώ μετά την απολογία του ανακρίτρια και εισαγγελέας θα αποφασίσουν για την περαιτέρω ποινική του μεταχείριση.

Από το υπουργείο Δικαιοσύνης εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«H Δικαιοσύνη έχει πλέον το λόγο. Είμαστε βέβαιοι ότι οι δικαστικές αρχές θα κάνουν ό,τι χρειαστεί προκειμένου να έρθουν όλα στο φως σε αυτή την πολύ σκοτεινή υπόθεση και να αποδοθεί δικαιοσύνη.