Aύξηση στην αγορά σκευασμάτων για την αντιμετώπιση της στυτικής δυσλειτουργίας αλλά και έντονο ενδιαφέρον για τις φαλλοπλαστικές κατέγραψαν οι ειδικοί την περίοδο της καραντίνας στη χώρα μας. Μάλιστα, αναμένουν τους επόμενους μήνες και αύξηση των γεννήσεων, καθώς η περίοδος «Μένουμε Σπίτι» εκτιμάται ότι αναζωπύρωσε τις σχέσεις των ζευγαριών.

Σύμφωνα με στοιχεία που έφερε στο φως της δημοσιότητας ο Δρ Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης, χειρουργός ουρολόγος-ανδρολόγος, πρόεδρος του Ανδρολογικού Ινστιτούτου Αθηνών, «ακόμη και στη διάρκεια του απόλυτου lockdown, τα αιτήματα των ανδρών για μεγέθυνση πέους ήταν μακράν τα περισσότερα: Πάνω από 40% αύξηση στο αίτημα των ανδρών για μεγέθυνση του φαλλού στο δικό μας Ινστιτούτο, διαδικτυακά και τηλεφωνικά».

Ιστορική εμπειρία

Το ερώτημα του κόσμου για το πώς μέσα σε μια κρίση υγειονομική, κοινωνική και οικονομική ο άνδρας ασχολείται με τον φαλλό και με το σεξ έχει απαντηθεί εδώ και αιώνες, από την ιστορική εμπειρία και από τη δαρβινική εξίσωση, που οδηγεί τον άνθρωπο να διαλέγει πάντα τον έρωτα και τη ζωή, όταν απειλείται η ζωή του», εξηγεί από την πλευρά του ο χειρουργός ουρολόγος-ανδρολόγος Χρήστος Φλιάτουρας.

Την ίδια ώρα θραύση έκαναν οι πωλήσεις των χαπιών για αποκατάσταση της στυτικής λειτουργίας, ενώ ανέβηκε κατά πολύ και η επισκεψιμότητα σε ιστοσελίδες πορνογραφικού περιεχομένου.

Εν τω μεταξύ, ο Δρ. Κωνσταντινίδης δεν παρέλειψε να αναφερθεί και σε μια, ακόμη, παράμετρο του εγκλεισμού λόγω πανδημίας της Covid-19.

«Υπάρχει έντονη υποψία πως ο εγκλεισμός θα οδηγήσει και σε αύξηση των γεννήσεων, αφού οι εν οίκω πολίτες ασχολήθηκαν με το σεξ περισσότερο, είτε με τις δικές τους δυνάμεις, είτε με τα βοηθήματα της επιστήμης».

Σημειώνεται ότι το 2002 κατά την έξαρση του ιού SARS στο Χονγκ Κονγκ σημειώθηκε αύξηση των γεννήσεων που άγγιξε το 40%. Αντίστοιχα, στη Γαλλία όταν επιβλήθηκε καραντίνα στα μέσα του περασμένου Μαρτίου καταγράφτηκε αύξηση στις πωλήσεις τεστ εγκυμοσύνης κατά 30%.