Στον ανακριτή θα βρεθεί σήμερα η πρώην Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, για να απολογηθεί για την τραγωδία στο Μάτι τον Ιούλιο του 2018 η οποία κόστισε τη ζωή σε 102 ανθρώπους.

Την κα Δούρου βαρύνουν κατηγορίες πλημμεληματικού χαρακτήρα και βρίσκεται μεταξύ άλλων 19 κατηγορούμενων στους οποίους περιλαμβάνονται Αυτοδιοικητικοί, στελέχη της Πολιτικής Προστασίας, της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής, τα οποία κατά περίπτωση αντιμετωπίζουν κατηγορίες για εμπρησμό από αμέλεια, ανθρωποκτονία από αμέλεια κατά συρροή και δια παραλείψεως και σωματικές βλάβες κατά συρροή, δια παραλείψεως και από αμέλεια από υπόχρεους και μη.

Θυμίζουμε πως η κα Δούρου έχει ήδη υποβάλλει υπόμνημα στην εισαγγελεία στο οποίο υποστηρίζει πως έκανε το καθήκον και τονίζει πως η Περιφέρεια δεν φέρει ευθύνη για την πυρκαγιά και την τραγική της κατάληξη.

Για την ίδια υπόθεση ο πρώην Δήμαρχος Μαραθώνα Ηλίας Ψινάκης έχει αφεθεί ελεύθερος με εγγύηση 20.000 ευρώ ενώ στον Δήμαρχο Ραφήνας-Πικερμίου Ευάγγελο Μπουρνούς δεν έχει επιβληθεί κανένας περιοριστικός όρος.