Τα Samsung Galaxy Watch wearables ενώνουν τις δυνάμεις τους για να ενισχύσουν τις παγκόσμιες προσπάθειες για τον περιορισμό της διασποράς  του COVID-19, με μια νέα εφαρμογή που θα σας βοηθήσει να ελέγχετε αν οι συνήθειες προσωπικής σας υγιεινής είναι οι ενδεδειγμένες, αλλά και να τις διατηρήσετε σε άριστο επίπεδο.

Ακολουθώντας το παράδειγμα του Wear OS της Google, η Samsung μόλις πρόσθεσε ένα νέο χρονοδιακόπτη "Hand Wash” (Πλύσιμο Χεριών) στα Galaxy smartwatches, όπως άλλωστε έχουν ήδη διαπιστώσει οι χρήστες του SamMobile.

Το νέο αυτό εργαλείο, το "Hand Wash”, αναπτύχθηκε για τα smartwatches μέσα σε δύο μόλις εβδομάδες από την ομάδα της Samsung στο Samsung Research Institute στην πόλη Μπανγκαλόρ της Ινδίας.

ι προγραμματιστές, συνειδητοποιώντας την ανάγκη για άριστες συνθήκες προσωπικής υγιεινής, βρήκαν την ιδέα εξαιρετική και προσαρμόστηκαν τάχιστα στις συνθήκες της εργασίας εξ αποστάσεως.

Καταπολεμώντας την πανδημία σε 25 δευτερόλεπτα 

Η εφαρμογή έχει σχεδιαστεί για να διδάξει και να ενισχύσει τη συνήθεια πλυσίματος των χεριών, σύμφωνα με τις επίσημες οδηγίες του ΠΟΥ για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορονοϊού.

Αυτό το κάνει με δύο τρόπους: αφενός με το να υπενθυμίζει στους χρήστες να πλένουν τα χέρια τους σε τακτά χρονικά διαστήματα, αφετέρου να βεβαιώνεται ότι το κάνουν σωστά, δηλαδή να τα πλένουν για όσο χρόνο απαιτείται, ώστε το πλύσιμο να είναι αποτελεσματικό.  Αυτό πρακτικά σημαίνει 25 δευτερόλεπτα ή 20 δευτερόλεπτα συνεχούς πλυσίματος, σύμφωνα με τις ίδιες οδηγίες.

"Συμβατές συσκευές, όπως το Galaxy Watch Active 2, δονούνται όταν τελειώσει ο προκαθορισμένος χρόνος, ώστε να μην χρειάζεται να αυτοσχεδιάζετε με λιγότερο αξιόπιστες μεθόδους παρακολούθησης του χρόνου πλυσίματος", αναφέρει χαρακτηριστικά η Samsung.

Το "Hand Wash” έρχεται με το δικό του περιβάλλον λειτουργίας, το οποίο σας προσφέρει τη δυνατότητα να παρακολουθείτε και να αναλύετε τις δικές σας συνήθειες προσωπικής υγιεινής σας και για μεγαλύτερες περιόδους, καθώς και με μερικά ακόμα χαρακτηριστικά.

Το "Hand Wash", η νέα αυτή πρωτοποριακή εφαρμογή της Samsung, είναι πλέον διαθέσιμη στο Galaxy Store δωρεάν και οι ιδιοκτήτες Galaxy Watch μπορούν να επωφεληθούν από σήμερα.

Η εφαρμογή "Hand Wash" για το Galaxy Watch δεν είναι η μοναδική προσφορά της Samsung στον παγκόσμιο αγώνα κατά του κορονοϊού.

ην προηγούμενη εβδομάδα, το τοπικό υποκατάστημα της εταιρείς προσέφερε το ποσό των 5 εκατομμυρίων δολαρίων στη χώρα, διανέμοντας τα κεφάλαια μεταξύ της ομοσπονδιακής κυβέρνησης και των περιοχών που πλήττονται περισσότερο.

Η κίνηση είναι μία από πολλές πρωτοβουλίες της Samsung, με σκοπό να συμβάλλει στις προσπάθειες για τον περιορισμό της διασποράς του COVID-19 και της ανακούφισης των πληγέντων σε πολλά μέρη του κόσμου.

Από τις αρχές Μαρτίου, αύξησε την παραγωγή νοσοκομειακού εξοπλισμού, αλλά και ανέστειλε όλες τις μη απαιτούμενες εργασίες στις μονάδες παραγωγής της τόσο επιθετικά, ώστε η παραγωγή της να βρίσκεται αυτή τη στιγμή στο χαμηλότερο σημείο της 82ετούς ιστορίας της εταιρείας.