Τις επόμενες κινήσεις του προετοιμάζει η υπεράσπιση του Δημήτρη Λιγνάδη προκειμένου να ακυρώσει την προφυλάκιση του σκηνοθέτη, την οποία αποφάσισαν χθες περίπου στις 2 τα ξημερώματα ανακρίτρια και εισαγγελέας, ενώ ο κατηγορούμενος πρόκειται να μεταφερθεί στις φυλακές Τρίπολης ή Γρεβενών, όπου κρατούνται άτομα που τέλεσαν παρόμοια με τα αδικήματα για τα οποίο κατηγορείται.

πρώην καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου αμέσως μετά την απολογία του διάρκειας περίπου πέντε ωρών πήρε το δρόμο για τις φυλακές καθώς κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος. Αποχωρώντας από τα δικαστήρια δεν έκανε κάποια δήλωση.

Ωστόσο, ο δικηγόρος του Αλέξης Κούγιας ανέφερε μετά την απολογία του εντολέα του στην ανακρίτρια: «Ήταν μία πολύ δύσκολη διαδικασία. Θα προσφύγουμε κατά της διάπραξης της ανακρίτριας για την προσωρινή κράτηση. Είναι μία δικογραφία χωρίς στοιχεία, μία δικογραφία που αν δεν ήταν Λιγνάδης θα ήταν με συνοπτικές διαδικασίες ελεύθερος».

Ο Δημήτρης Λιγνάδης κατάθεσε στην ανακρίτρια απολογητικό υπόμνημα με το οποίο προσπάθησε να αντικρούσει το αδίκημα του βιασμού κατά συρροή. Με το υπόμνημα υποστήριξε μεταξύ άλλων πως ο ίδιος δεν βρίσκονταν στα σημεία όπου οι μηνυτές τον κατηγορούν ότι τους βίασε τις ημερομηνίες που εκείνη αναφέρουν. Για το λόγο η πλευρά του σκηνοθέτη κάλεσε στα δικαστήρια για κατάθεση την ηθοποιό Ελένη Κούρκουλα και τον Διονύση Παναγιωτάκη. Και οι δυο κλήθηκαν να επιβεβαιώσουν τους ισχυρισμούς που προέβαλλε Δ. Λιγνάδης ότι δηλαδή ήταν φιλοξενούμενός τους στην Ιθάκη την περίοδο που καταγγέλλεται ότι βίασε έναν από τους μηνυτές του.