Εξεδόθη η απόφαση του Δικαστηρίου, και δεν έδωσε αναστολή στις τρεις κατηγορουμένους, έως ότου δικαστούν σε δεύτερο βαθμό.

Οι τρεις παρόντες που θα οδηγηθούν στις φυλακές είναι οι Πρόδρομος Μαυρίδης, Γιώργος Σκαρπέλης και Μάρθα Καραβέλα (σύζυγος του Χρήστου Καραβέλα), ο άλλοτε ισχυρός άνδρας της Siemens, Μιχάλης Χριστοφοράκος, που επίσης καταδικάστηκε χωρίς να του δοθεί αναστολή, δεν παρέστη καθώς ζει εδώ και χρόνια στη Γερμανία.

Το ίδιο ισχύει και για τον Χρήστο Καραβέλα που έχει διαφύγει στο εξωτερικό και μέχρι σήμερα δεν έχει εντοπιστεί, αλλά και τους Φάνη Λυγινό, Ζαν Κλώντ Οσβαλντ που διέφυγε επίσης στο εξωτερικό, όταν παραβίασε το βραχιολάκι που του είχε δοθεί.

Για για τους γερμανούς υπηκόους πρώην στελέχη της μητρικής Siemens δοθηκε αναστολή στην έκτιση της ποινής τους, ενώ σε δυο από αυτούς επιβλήθηκε παράλληλα και χρηματική εγγύηση ύψους 100.000 ευρώ. Το ίδιο αποφάσισε το δικαστήριο και για πρώην στελέχη του ΟΤΕ, επιβάλλοντας χρηματικές εγγυοδοσίες που ξεκινούν από 80.000 ευρώ και φτάνουν τις 100.000 ευρώ. Χρηματικές εγγυήσεις ύψους 30.000 ευρώ στον καθένα επιβλήθηκαν και στους επίχειρηματίες Γιώργο Λέτσα και Αλέξανδρο Καλδή.