Επιβεβαιώθηκαν 18 νέα και εξετάζονται άλλα 15 δυνητικά κρούσματα για κορονοϊό στη χώρα μας, ενώ δόθηκαν τα εξιτήρια στα δύο πρώτα κρούσματα, στην 38χρονη που νοσηλευόταν στο ΑΧΕΠΑ και το παιδάκι της.

Νέα αυστηρά μέτρα από την κυβέρνηση

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας, έχουμε 18 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα σε όλη τη χώρα και ελέγχονται άλλα 15.

Από τα επιβεβαιωμένα κρούσματα, τα 10 είναι "ορφανά", δηλαδή δεν έχει οριστεί η προέλευσή τους. Από τα υπόλοιπα, τα 82 είναι εισαγόμενα κρούσματα με τα περισσότερα από την ομάδα των εκδρομέων στο Ισραήλ και την Αίγυπτο και τα υπόλοιπα 25 είναι επαφές τους.

Τρεις ασθενείς  έχουν διασωληνωθεί και είναι σε σοβαρή κατάσταση. Συνολικά σε όλη τη χώρα έχουν επιβεβαιωθεί 117 κρούσματα.

Το Υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε την αναστολή της λειτουργίας των δικαστηρίων, των γυμναστηρίων, των παιδότοπων, των κέντρων διασκέδασης, των θεάτρων και των κινηματογράφων για 15 μέρες.

Πριν από λίγο ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας απεύθυνε έκκληση για υπευθυνότητα προς όλους τους πολίτες, ενώ ο κ. Τσιόδρας ανέφερε ότι το σημαντικότερο μέτρο είναι ο αυτοπεριορισμός των ατόμων με συμπτώματα.