Σε 31 ανέρχονται τα κρούσματα του κορονοϊού στην Ελλάδα, σύμφωνα με την τελευταία επίσημη ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας.

Τα 21 νέα κρούσματα είναι συνταξιδιώτες του 66χρονου, ο οποίος στις 27 Φεβρουαρίου επέστρεψε από προσκυνηματική εκδρομή σε Αίγυπτο και Ισραήλ.

Στην εκδρομή αυτή είχαν ταξιδέψει συνολικά 50 άτομα από τους νομούς Αχαΐας και Ηλείας.

Ο καθηγητής λοιμωξιολογίας και εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για την επιδημία του κορονοϊού, κ. Σωτήρης Τσιόρδας, ενημέρωσε ότι τρία από τα 21 νέα κρούσματα νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση και σε απομόνωση στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου, έξι νοσηλεύονται με ηπιότερα συμπτώματα, ενώ τα υπόλοιπα βρίσκονται σε κατ' οίκον απομόνωση και είναι καλά στην υγεία τους.

Το δέκατο κρούσμα κορονοϊού ανακοινώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες. Πρόκειται για τη σύζυγο του ένατου επιβεβαιωμένου κρούσματος, επίσης μέλος της ταξιδιωτικής ομάδας σε Ισραήλ και Αίγυπτο.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο άνδρας νοσηλεύτηκε σε ξεχωριστό θάλαμο, ωστόσο δεν ελήφθησαν τα απαραίτητα μέτρα προστασίας, καθώς δεν εκτιμήθηκε πως επρόκειτο για ύποπτο κρούσμα.

«Οι περιπτώσεις με ήπια συμπτώματα είναι πολυάριθμες», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Τσιόδρας, ο οποίος όμως προειδοποίησε ότι «έρχεται έξαρση της νόσου».