Σοκάρει η απολογία του Ροδίτη για τη δολοφονία Τοπαλούδη - Όλα όσα υποστήριξε και πώς τα έριξε όλα στον 21χρονο συγκατηγορούμενό του

Σόκαρε με τα όσα υποστήριξε σήμερα κατά την απολογία του Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας ο 23χρονος Ροδίτης ο οποίος κατηγορείται για την αποτρόπαια δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη, το Νοέμβριο του 2018 στη Ρόδο.

Με ψυχραιμία που κάποιες φορές έμοιαζε με κυνικότητα και με αρκετές αντιφάσεις ο νεαρός κατηγορούμενος απολογήθηκε στο δικαστήριο για το στυγερό έγκλημα και επεφύλαξε για τον εαυτό του ρόλο αμέτοχου παρατηρητή σε αυτό, αρνούμενος τις κατηγορίες που αντιμετωπίζει. «Δεν τη βίασα, δεν την σκότωσα, δεν έκανα τίποτα κακό στην Ελένη» είπε και επέρριψε τα πάντα στον 21χρονο συγκατηγορούμενό του Αλβανικής καταγωγής. «Ο Αλέξανδρος χτύπησε και μαχαίρωσε την Ελένη και μόνος του την πέταξε στα βράχια», είπε για να δεχθεί στη συνέχεια «βροχή» ερωτήσεων από την έδρα για το τί ο ίδιος έπραξε προκειμένου να σταματήσει όλα όσα έγιναν εκείνο το μοιραίο βράδυ στο εξοχικό του σπίτι και να βοηθήσει την άτυχη φοιτήτρια.

Απαντώντας παραδέχτηκε πως δεν έκανε τίποτα, αλλά όπως είπε θα έπρεπε να είχε κάνει. Μάλιστα, όταν ρωτήθηκε από την πρόεδρο του δικαστηρίου γιατί δεν μετάφεραν τη νεαρή φοιτήτρια στο νοσοκομείο, απάντησε: «Εγώ είπα να την πάμε στο νοσοκομείο αλλά έγινε ένα σφάλμα και την πήγαμε στα βράχια»! Δήλωσε δε πως νιώθει άσχημα που δεν είναι ο ίδιος στη θέση της Ελένης, προκαλώντας την αντίδραση που πατέρα της που παρακολουθούσε την απολογία του.

Δίνοντας τη δική του εκδοχή για τα όσα έγιναν στο εξοχικό του σπίτι στη Ρόδο, λίγο πριν την άγρια κακοποίηση της Ελένης Τοπαλούδη, ο κατηγορούμενος υποστήριξε εξαρχής πως δεν βίασε και πως δεν σκότωσε τη νεαρή γυναίκα. Ανέφερε ότι γνώρισε την Ελένη Τοπαλούδη στις 27 Νοεμβρίου 2018, δηλαδή μια ημέρα πριν ο ίδιος, εκείνη και ο 21χρονος συγκατηγορούμενός του βρεθούν όλοι μαζί στο εξοχικό του σπίτι στη Ρόδο. Όπως υποστήριξε ο συγκατηγορούμενος του εξοργίστηκε με τη νεαρή φοιτήτρια και άρχισε να τη χτυπάει «με το σίδερο στο κεφάλι» όταν εκείνη τον πρόσβαλε για τον ανδρισμό του.

Ξεκινώντας την απολογία του στο δικαστήριο ο κατηγορούμενος αναφέρθηκε στα όσα έγιναν το μοιραίο βράδυ στο εξοχικό του σπίτι: «Πήγαμε οι τρεις μας στο σπίτι μου, στους Πευκούς. Εγώ με την Ελένη ήπιαμε δυο τρία ποτά. Ο Αλέξανδρος δεν ήπιε. Ο Αλέξανδρος με την Ελένη μπήκαν στη κρεβατοκάμαρα. Μπήκα μετά εγώ. Η Ελένη μετά από τη δική μας συνεύρεση είπε στον Αλέξανδρο: «Ο Μανώλης είναι πιο άντρας πιο εσένα». Τότε εκείνος άρχισε να τη χτυπάει με το σίδερο στο κεφάλι. Του έλεγα σταμάτα, «μην το κάνεις αυτό». Έπιασε το μαχαίρι και την κάρφωνε στο λαρύγγι και της έλεγε είσαι σκληρόπετση. Την πήγε στο μπάνιο και την κοπανούσε στο νιπτήρα. Της έλεγε θα σου σπάσω το σβέρκο. Μετά την πέταξε μέσα στην μπανιέρα. Την έκανε κρύο μπάνιο, αφού της έβγαλε ότι ρούχα φόραγε. Την σήκωσε και την κατέβασε από τις σκάλες μόνος. Εγώ δεν τον βοήθησα καθόλου. Του είπα να την πάμε στο νοσοκομείο, κάποιο σφάλμα έγινε και την πήγε στα βράχια. Την χτύπησε στα βράχια. Την κατέβασε 100 μέτρα κάτω και της τράβηξε μια σπρωξιά και την πέταξε κάτω. Εγώ δεν βοήθησα».

Στη συνέχεια όπως ανέφερε ο 23χρονος, ο ίδιος και ο Αλέξανδρος πήγαν στο εξοχικό του και καθάρισαν: «Πήγε στο σπίτι και καθάρισε το αίμα. Βοήθησα και εγώ στο καθάρισμα. Το σπίτι ήταν χάλια. Φύγαμε και πήγαμε σπίτια μας. Εγώ κοιμήθηκα. Ο Αλέξανδρος κάθε ημέρα μετά μου έλεγε να πούμε ψέματα. Ότι αφήσαμε στη περιοχή την Ελένη και κάποιοι άλλοι την σκότωσαν».

Συνεχίζοντας την απολογία του κατηγορούμενος υποστήριξε πως ο συγκατηγορούμενός του, με τον οποίο ήταν φίλοι για ένα περίπου χρόνο και πήγαιναν μαζί στο γυμναστήριο, του έδειξε ένα μήνυμα. Κατά τους ισχυρισμούς του με το μήνυμα αυτό η νεαρή φοιτήτρια τους πρότεινε να βρεθούν όλοι μαζί. «Ο Αλέξανδρος μου είπε ότι αυτό το μήνυμα του το είχε στείλει η Ελένη. Εγώ είπα ναι. Κανονίσαμε μετά το γυμναστήριο να πάμε να την πάρουμε. Πήγαμε στην Ελένη, βγήκαμε έξω και την φορτώσαμε (sic). Εγώ έκατσα πίσω. O Αλέξανδρος μπροστά και η Ελένη δίπλα. Ξεκινήσαμε για τους Πεύκους για το σπίτι μου. Ο Αλέξανδρος είχε προτείνει το εξοχικό μου». Μάλιστα, ο 23χρονος άφησε να εννοηθεί ότι η αδικοχαμένη φοιτήτρια είχε κάνει χρήση ναρκωτικών. «Ήταν παρανοϊκή» είπε και συνέχισε: «Στο σπίτι όταν φτάσαμε εκείνη με τον Αλέξανδρο μίλαγαν, εγώ καθόμουν στην τηλεόραση. Μετά μπήκαν στην κρεβατοκάμαρα. Κάνανε ότι κάνανε δεν ξέρω τι κάνανε, μετά βγήκανε. Μετά πήγα εγώ με την Ελένη».

Πρόεδρος: Μετά τι έγινε; Ο Αλέξανδρος που ήταν;

Κατηγορούμενος: Εκεί που ήταν τα ποτά, έριξε κάτι μέσα στο ποτό μου όσο εγώ ήμουν μέσα με την Ελένη.

«Είχα πανικοβληθεί»

Λίγο αργότερα 23χρονος μίλησε με περισσότερες λεπτομέρειες για τα γεγονότα και υποστήριξε πως μια φράση της Ελένης ήταν εκείνη που πυροδότησε την άγρια επίθεση του συγκατηγορουμένου του εναντίον της. Περιέγραψε στην απολογία του: «Πήγαμε και οι τρεις στην κρεβατοκάμαρα. Ανέβηκαν οι δυο τους πάνω στο κρεβάτι και ο Αλέξανδρος έλεγε στην Ελένη: «θα σε μαχαιρώσω». Και αυτό επειδή εκείνη του είπε ότι εγώ ήμουν καλύτερος από εκείνον. Ο Αλέξανδρος αναστατώθηκε την έβριζε και φώναζε. Δεν θυμάμαι αν την χτύπησε πρώτα με το σίδερο ή αν την μαχαίρωσε. Την χτυπούσε από τη ζήλεια του. Της χτυπούσε το κεφάλι κάτω στο πάτωμα και μετά τη χτυπούσε με το σίδερο στο κεφάλι».

Πρόεδρος: Εσείς τι κάνατε;

Κατηγορούμενος: Πήγα σε ένα άλλο δωμάτιο και έκλαιγα. Του είπε να σταματήσει, είχα πανικοβληθεί. Δεν προσπάθησα να τον σταματήσω. Έφυγα από το δωμάτιο όταν άρχισε να την χτυπάει με το σίδερο. Η Ελένη φώναζε και του έλεγε να σταματήσει.

Πρόεδρος: Και εσείς δεν πήγατε να δείτε;

Κατηγορούμενος: Δεν το έκανα δε ξέρω γιατί, έπρεπε να το κάνω

Πρόεδρος: Ο συγκατηγορούμενος σας λέει ότι εσείς χτυπήσατε την Ελένη;

Κατηγορούμενος: Υπάρχουν στοιχεία dna και αποδείξεις…

Πρόεδρος: Γιατί δεν ζητήσατε βοήθεια. Να φωνάξετε τη γιαγιά σας έμενε από κάτω ή να τηλεφωνήσετε στην αστυνομία.

Κατηγορούμενος: Δεν ήξερα αν ήταν από κάτω η γιαγιά. Δεν φώναξα βοήθεια να έρθει κάποιος.

Συνεχίζοντας την απολογία του ο 23χρονος είπε: «Μετά ο Αλέξανδρος μου είπε «πάμε να τη πετάξουμε». Του είπα να πάμε στο νοσοκομείο. Έγινε κάποιο σφάλμα και πήγαμε στα βράχια. Εγώ οδηγούσα. Ο Αλέξανδρος ήταν στη καρότσα. Η Ελένη ήταν καθιστή δίπλα μου. Ο Αλέξανδρος μου είπε ότι θα την πάμε κάπου αλλού για να μην βασανίζεται. Τους φίλους μου τους άκουγα ότι και να μου έλεγαν. Ο Αλέξανδρος επέλεξε την τοποθεσία. Εκείνος την έπιασε και την κατέβασε κάτω». Μάλιστα, απαντώντας σε σχετική ερώτηση για τον αν η κοπέλα είχε επικοινωνία μαζί τους, ο κατηγορούμενος είπε: «Η Ελένη είπε την τελευταία της κουβέντα πριν μπούμε στην κλούβα για να φύγουμε από το εξοχικό μου. Είπε: «θα δείτε αν τα μάθει ο πατέρας μου..». Στο σημείο ο πατέρας της άτυχης κοπέλας ξέσπασε αποκαλώντας τους κατηγορούμενους «αλήτες».

Πρόεδρος: Ο Αλέξανδρος μόνος του κατέβασε την Ελένη, όπως λέτε, κάτω;

Κατηγορούμενος: Ναι μόνος την σήκωσε. Στην αρχή την κοπάνησε στα βράχια. Μετά μόνος του την κουβάλησε μέχρι κάτω. Την έσυρε. Εγώ δεν τον βοήθησα καθόλου.

Πρόεδρος: Ο ιατροδικαστής μας είπε ότι η σορός της δεν είχε εκδορές από σύρσιμο…

Κατηγορούμενος: Δε ξέρω…

Πρόεδρος: Είδατε τον συγκατηγορούμενό σας να τα κάνει όλα αυτά;

Κατηγορούμενος: Όχι.

Πρόεδρος: Τότε πως γνωρίζετε;

Κατηγορούμενος: Ο Αλέξανδρος ανέβηκε πάνω και μου είπε: «Πάμε όλα τελείωσαν».

Πρόεδρος: Δεν σκεφτήκατε να πάτε στην αστυνομία;

Κατηγορούμενος: Ναι, γι’ αυτό παραδόθηκα.

Πρόεδρος: Πότε παραδοθήκατε;

Κατηγορούμενος: Μετά από επτά ημέρες.

Πρόεδρος: Επτά ημέρες τι κάνατε; Γιατί δεν πήγατε νωρίτερα;

Κατηγορούμενος: Ήταν λάθος, μακάρι να ήμουν εγώ στη θέση της Ελένης.

Εισαγγελέας: Πως αισθάνεστε σε σχέση με το γεγονός που έχει συμβεί, το οποίο δεν θα χαρακτηρίσω ατυχές συμβάν αλλά βαρύτατο έγκλημα

Κατηγορούμενος: Καθόλου καλά. Μακάρι να μπορούσα να είμαι εγώ στη θέση της

Εισαγγελέας: Νιώθετε τύψεις;

Κατηγορούμενος: Δε νιώθω τύψεις, δεν έκανα τίποτα.

Εισαγγελέας: Για το ότι δεν λειτουργήσατε αποτρεπτικά; Δεν αισθάνεστε τύψεις για αυτό;

Κατηγορούμενος: Μπορώ να διακόψω; Επειδή λέτε ότι έκανα κάτι που δεν έκανα, νιώθω βαθύτατα άσχημα που δεν πήρα την θέση της. Να είμαι εγώ στη θέση της, να το πάθαινα εγώ όχι η Ελένη

Εισαγγελέας: Για το ότι δεν μπορέσατε να το σταματήσετε πως νιώθετε;

Κατηγορούμενος: Δεν αισθάνομαι καλά