Ανοιχτό το ενδεχόμενο για κυλιόμενο ωράριο στα σχολεία, άφησε η υφυπουργός Παιδείας, κ.Σοφία Ζαχαράκη.

trong>Κάνε like στη σελίδα του freeopinion.news στο Facebook 

Η κ. Ζαχαράκη αναφέρθηκε επίσης σε συνέντευξή της στο ΑΝΤ1, στις προσλήψεις αναπληρωτών καθηγητών αλλά και τις καταλήψεις που βρίσκονται σε εξέλιξη.

«Είναι πολύ δύσκολο το θέμα της σχολικής στέγης, καθώς είναι δύσκολο να βρεθούν επιπλέον σχολικές αίθουσες ώστε να είναι λιγότερα παιδιά σε κάθε τμήμα», είπε χαρακτηριστικά.

Τόνισε δε, πως το πρόβλημα με τον αυξημένο αριθμό μαθητών ανά τμήμα παρατηρείται κυρίως στα αστικά κέντρα, ενώ στην περιφέρεια η κατάσταση είναι καλύτερη.

Αναφορικά με την επιβολή κυλιόμενου ωραρίου, η υφυπουργός διευκρίνισε ότι προς το παρόν δεν έχει συζητηθεί, και η απόφαση θα κριθεί από τις εξελίξεις στο θέμα της πανδημίας.

«Είναι ανοικτό το θέμα για κυλιόμενο ωράριο αν μας πουν οι ειδικοί», είπε χαρακτηριστικά.

Αναφορικά με τις προσλήψεις αναπληρωτών καθηγητών ώστε να καλυφθούν οι ελλείψεις στα σχολεία, η υφυπουργός Παιδείας επεσήμανε ότι πρώτη φορά έχουν γίνει συνολικά 32.000 προσλήψεις από τις αρχές Σεπτέμβρη, ενώ ήδη έχουν κατατεθεί δυο διατάξεις για την τρίτη φάση πρόσληψης εκπαιδευτικών τον Οκτώβριο, προκειμένου να καλυφθούν όλα τα κενά.

Πρόσθεσε δε, ότι μέχρι αύριο (28/09) στις 12 το μεσημέρι, οι αναπληρωτές που είναι εγγεγραμμένοι στους πίνακες μπορούν να δηλώνουν ενδιαφέρον για τριμηνιαίες κατ' ελάχιστον συμβάσεις, ώστε να είναι σε αναμονή για να καλυφθούν κενά που θα προκύψουν από απουσίες εκπαιδευτικών λόγω κορονοϊού.

Αναφορικά δε με το θέμα των καταλήψεων που είναι σε εξέλιξη σε δεκάδες σχολεία της επικράτειας, η κ. Ζαχαράκη σημείωσε πως στον διάλογο έχουν εμπλακεί ενεργά οι εκπαιδευτικοί, υπογραμμίζοντας ότι είναι σημαντικό όταν αντιπαραθέτουμε ορθά επιχειρήματα.