Σφοδρή αντιπαράθεση και αντιδράσεις από ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό, προκάλεσε η τροπολογία που αλλάζει το καθεστώς τιμωρίας σε παραβιάσεις περί πολυϊδιοκτησίας στο ποδόσφαιρο.

Μετά τις σφοδρές αντιδράσεις του ΠΑΟΚ στην απόφαση της ΕΕΑ, που οδήγησαν τον Θοδωρή Ζαγοράκη να πει πως σε περίπτωση υποβιβασμού θα παραιτηθεί από την Νέα Δημοκρατία, η κυβέρνηση με μία τροπολογία-εξπρές, έφερε σε ψηφοφορία σήμερα στη Βουλή (1 μ.μ.) απόφαση που προβλέπει αφαίρεση βαθμών και όχι υποβιβασμό, για παραβιάσεις περί πολυϊδιοκτησίας.

Σύμφωνα με την τροπολογία, για παραβιάσεις πολυϊδιοκτησίας, για την οποία κατηγορούνται ΠΑΟΚ και Ξάνθη, θα προβλέπονται ποινές αφαίρεσης από 5 έως και 10 βαθμούς, ανάλογα την περίπτωση.

Διεγράφη ο Ζαγοράκης από την ΝΔ- Πέτσας: «Δεν δεχόμαστε εκβιασμούς»

Ο πρωθυπουργός, ενοχλημένος από την στάση του Ζαγοράκη, προχώρησε στην άμεση διαγραφή του από την ΝΔ, με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Στέλιο Πέτσα, να τονίζει πως «η κυβέρνηση δεν δέχεται εκβιασμούς». Παράλληλα, ξεκαθάρισε πως αυτή τη στιγμή υπάρχουν σοβαρότερα προβλήματα στη χώρα και δεν θα επιτρέψει η κυβέρνηση έναν ανούσιο διχασμό για το ποδόσφαιρο.