Νέα μέτρα διάρκειας ενός μήνα θα ανακοινώσει σήμερα Σάββατο 31 Οκτωβρίου ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης, σε μια ύστατη προσπάθεια να αποφευχθεί το καθολικό lockdown στην Ελλάδα και παράλληλα να αναχαιτιστεί η εκθετική αύξηση των κρουσμάτων του κορωνοϊού.

κατάσταση είναι εξαιρετικά κρίσιμη και ο Οκτώβριος αποδείχθηκε ο πιο βαρύς μήνας όσον αφορά την εξέλιξη της επιδημίας.

ίναι χαρακτηριστικό πως κατά το μήνα Οκτώβριο καταγράφηκαν περισσότερα κρούσματα όσο είχαν καταγραφεί όλη την περίοδο Φεβρουαρίου – Σεπτεμβρίου (από τις αρχές Οκτωβρίου έως σήμερα έχουν ανακοινωθεί 18.725 κρούσματα έναντι 18.475), ενώ οι θάνατοι έφτασαν τους 229, από τους συνολικά 620 ανθρώπους που έχουν καταλήξει λόγω του κορονοϊού.

κριβώς αυτή η έξαρση των κρουσμάτων είναι που ώθησε τους ειδικούς επιστήμονες να σημάνουν συναγερμό και να καταστήσουν αναγκαία τη λήψη νέων αυστηρών, περιοριστικών μέτρων προκειμένου να περιοριστεί η διασπορά του ιού και να αποφευχθεί το καταστροφικό για την κοινωνία και την οικονομία, lockdown.

πό αυτά τα δεδομένα, ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης θα ανακοινώσει νέα μέτρα, τα οποία θα έχουν ισχύ διάρκειας ενός μήνα.

Ποια μέτρα προτείνονται

Σύμφωνα με πληροφορίες για τις περιοχές που βρίσκονται στο «κόκκινο» επίπεδο 4 (αυξημένου κινδύνου) και στο «πορτοκαλί» επίπεδο 3 (αυξημένης επιτήρησης) ο πρωθυπουργός αναμένεται να ανακοινώσει ολικό κλείσιμο μπαρ και εστιατορίων στην εστίαση.

α κλείσουν επίσης γυμναστήρια, αίθουσες ψυχαγωγίας, σινεμά, θέατρα και άλλες δραστηριότητες που θεωρούνται ότι αποτελούν εστίες υπερμετάδοσης.

αίνεται πως απομακρύνεται το ενδεχόμενο απαγόρευσης μετακίνησης από νομό σε νομό.

νδέχεται να ξεκινά νωρίτερα –ενδεχομένως από τις 12:00 ή 22:00 ή τις 23:00 η βραδινή απαγόρευση κυκλοφορίας, που τώρα ξεκινά στις 00:30.

χρήση μάσκας θα είναι υποχρεωτική σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους σε όλες τις περιοχές ακόμη και στις πράσινες.

Εκτός από τα περιοριστικά μέτρα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα ανακοινώσει και μέτρα στήριξης για όσους πλήττονται από την πανδημία.