Θετικός στον κοροναϊό βρέθηκε ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας Σίλβιο Μπερλουσκόνι, σύμφωνα με ιταλικά ΜΜΕ και το Reuters.

«Δυστυχώς, αυτό συνέβη και σε μένα, αλλά συνεχίζω τις μάχες», δήλωσε ο Μπερλουσκόνι μέσω εκπροσώπου του, κατά τη διάρκεια μιας τηλεοπτικής συνάντησης.

Ο 83χρονος μεγιστάνας των μέσων ενημέρωσης θα παραμείνει απομονωμένος στο σπίτι του στην πόλη Arcore, βόρεια του Μιλάνου, συνεχίζοντας, σύμφωνα πάντα με τη δήλωση του εκπροσώπου του, να παρέχει την υποστήριξή του στους υποψηφίους από το κεντροδεξιό κόμμα του Forza Italia στις τοπικές εκλογές που έχουν προγραμματιστεί για τις 20-21 Σεπτεμβρίου.

Ο Alberto Zangrillo, ο προσωπικός γιατρός του Μπερλουσκόνι στο νοσοκομείο San Raffaele του Μιλάνο, δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων AdnKronos ότι ο πρώην πρωθυπουργός δεν είχε συμπτώματα, αλλά αποφάσισε υποβληθεί στο τεστ για το COVID-19 λόγω των πρόσφατων διακοπών του στη Σαρδηνία, επειδή στο νησί παρουσιάστηκε έξαρση κρουσμάτων τον Αύγουστο, λόγω της τουριστικής περιόδου.

Ο Flavio Briatore, ένας παλιός φίλος του Berlusconi και ο ιδιοκτήτης του νυχτερινού κέντρου Billionaire στη Σαρδηνία, αποδείχτηκε επίσης θετικός στον ιό τον περασμένο μήνα.

Η Ιταλία, που επλήγη περισσότερο απ' όλες τις χώρες της Ευρώπης, με περισσότερα από 270.000 επιβεβαιωμένα κρούσματα και 35.500 θανάτους, κατάφερε να συγκρατήσει τη διασπορά τους τελευταίους μήνες, ωστόσο, σημείωσε σταθερή αύξηση σε νέα κρούσματα τον Αύγουστο, με τους ειδικούς να αποδίδουν το γεγονός στις συγκεντρώσεις που σχετίζονται με διακοπές και νυχτερινή ζωή.

Πολιτικοί όλων των παρατάξεων έστειλαν μηνύματα υποστήριξης στον Μπερλουσκόνι, ο οποίος εξελέγη πρωθυπουργός της Ιταλίας τέσσερις φορές.

Ο πολιτικός αντίπαλος του Μπερλουσκόνι, Luigi Di Maio, του ευχήθηκε γρήγορη ανάρρωση.

«Ελπίζω να κερδίσει αυτή τη μάχη με τη δύναμη που τον διακρίνει πάντα», δήλωσε ο Ντι Μάιο.