Καθησυχαστικοί εμφανίζονται οι σεισμολόγοι για τους σεισμούς των τελευταίων ωρών στη Ναύπακτο.

Υπενθυμίζεται πως σεισμική δόνηση μεγέθους 4,7 Ρίχτερ σημειώθηκε στις 00:09 με επίκεντρο 16 χιλιόμετρα βόρεια του Αιγίου και ελάχιστα δευτερόλεπτα αργότερα σημειώθηκε ο δεύτερος, μεγέθους 4,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, με ελαφρώς μετατοπισμένο επίκεντρο.

διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών 'Ακη Τσελέντη, σε σε ανάρτησή του, «η περιοχή ήταν από καιρό διεγερμένη και όπως σας είχα πει αναμέναμε να μας δώσει κάποιο μικρό σεισμό πιστεύω όλα να εξελιχθούν φυσιολογικά».

Η ανάρτηση του κ. Τσελέντη:

«Εκ μέρους των φορέων συγκρότησης του Ενιαίου Εθνικού Σεισμολογικού Δικτύου, το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών ανακοινώνει ότι σήμερα, στις 00:09 ώρα Ελλάδος, το σεισμολογικό δίκτυο κατέγραψε Ασθενή σεισμική δόνηση με μέγεθος 4.7 στην κλίμακα Richter. Ο σεισμός έγινε σε απόσταση 153 χλμ. ΔΒΔ της Αθήνας.

ο επίκεντρο της δόνησης εντοπίζεται 16 χλμ. Β του Αιγίου.

ΡΟΚΑΤΑΡΚΤΙΚΗ ΛΥΣΗ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟΥ:

ΕΩΓΡΑΦΙΚΟ ΠΛΑΤΟΣ: 38.3949 Βόρεια

ΕΩΓΡΑΦΙΚΟ ΜΗΚΟΣ: 22.0482 Ανατολικά

γινε κοντά στο Μαραθιά και η περιοχή ήταν από καιρό διεγερμένη και όπως σας είχα πει αναμέναμε να μας δώσει κάποιο μικρό σεισμό πιστεύω όλα να εξελιχθούν φυσιολογικά».