Στη ΜΕΘ του νοσοκομείου Λαμίας αναμένεται να μεταφερθεί ο Δημήτρης Κουφοντίνας, ο οποίος κάνει απεργία πείνας, σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε η συνήγορός του Γιάννα Κούρτοβικ.

Η κυρία Κούρτοβικ σε δήλωσή της έγραψε ότι τον επισκέφθηκε χθες Σαββατο και ενημερώθηκε για την πορεία της υγείας του μετά απο 37 μέρες απεργίας πείνας.

«Ο Διοικητής του Νοσοκομείου επικοινώνησε μαζί μου αργά το βράδυ και μου δήλωσε ότι θα τον μεταφέρουν στην Εντατική. Φαινόταν ανήσυχος», έγραψε η κυρία Κούρτοβικ.

«Ο απεργός, από την προηγουμένη ημέρα είχε εμέτους και αδυνατούσε να πιει νερό. Η κατάσταση ήταν κρίσιμη. Οι γιατροί πολύ ανήσυχοι και προβληματισμένοι, μου εξήγησαν ότι πρέπει να τοποθετηθεί κατεπειγόντως ορός ενυδάτωσης. Όπως είπαν οι γιατροί, η κατάσταση του ήταν επικίνδυνη, καθώς, εκτός από όλα τα υπόλοιπα, μεγάλη απώλεια μυϊκής μάζας, σοβαρή απίσχναση, παρατεταμένη ακινησία με κίνδυνο κατακλίσεων, προβλήματα όρασης (διπλωπίας), αιμορραγία ούλων, αρχόμενη περιφερική νευροπάθεια, έχουν παρουσιαστεί προβλήματα και από τη λειτουργία της χολής σε βάρος του στομάχου, αδυναμία πρόσληψης νερού και κίνδυνος αφυδάτωσης και μπορεί απότομα να προκληθούν πολλαπλοί κίνδυνοι για τη ζωή του. Η κατάσταση ήταν αντίστοιχη με συνθήκες απεργίας δίψας» ανέφερε η συνήγορος του Δημήτρη Κουφοντίνα.