Συνολικά έξι αστυνομικοί και όλοι οι κρατούμενοι του Αστυνομικού Τμήματος Ομονοίας τέθηκαν σε καραντίνα 14 ημερών, όταν διαπιστώθηκε πως ένας Αλβανός, που κρατούνταν στα κρατητήρια για διοικητική απέλαση, βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό.

Σύμφωνα με πηγές της αστυνομίας, ο αλλοδαπός κρατείτο στο τμήμα Εξαρχείων, αλλά λόγω έλλειψης χώρου μεταφέρθηκε χθες στο τμήμα Ομονοίας. Κατά τις πρωινές ώρες σήμερα ο κρατούμενος ένιωσε αδιαθεσία και κλήθηκε ασθενοφόρο με το οποίο διακομίστηκε στο νοσοκομείο «Σωτηρία», όπου και διαπιστώθηκε μετά από τεστ ότι είναι θετικός.

Μετά από αυτή τη διαπίστωση, όλοι οι κρατούμενοι του τμήματος Ομονοίας τέθηκαν σε καραντίνα 14 ημερών, καθώς και τέσσερις αστυνομικοί του ίδιου τμήματος που έχουν έρθει σε επαφή με τον ασθενή, και δύο αστυνομικοί του τμήματος Εξαρχείων, οι οποίοι τον είχαν συνοδεύσει τον κρατούμνενο κατά τη μεταγωγή του.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι κανείς από τους παραπάνω δεν έχει εμφανίσει συμπτώματα, καθώς τηρήθηκαν αυστηρά όλοι οι κανόνες προστασίας (γάντια, μάσκες, αποστάσεις κ.λπ.) και, όπως προβλέπει το πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ, ακολούθησε απολύμανση του περιπολικού και των χώρων όπου κυκλοφόρησε ο κρατούμενος.