Η Samsung, κορεατικός κολοσσός στον τομέα των ηλεκτρονικών, προχώρησε σε μια νέα συνεργασία που θα συγκλονίσει την παγκόσμια αγορά εξοπλισμού τηλεπικοινωνιών.

Πιο συγκεκριμένα, επεκτείνεται στην αγορά 5G εξασφαλίζοντας συμβόλαιο με τη Verizon Communications Inc.

Ο κορεατικός γίγαντας έχει αποδειχτεί την τελευταία δεκαετία κορυφαίος κατασκευαστής smartphone σε όλο τον κόσμο και σημαντικός παίκτης στην αγορά εξαρτημάτων στον κλάδο.

στόσο, η Samsung αντιλαμβανόμενη τις δυσκολίες της περαιτέρω ανάπτυξή της λόγω του κορεσμού της αγοράς και ελλείψει νέων αγορών, αποφάσισε να προωθήσει το φιλόδοξο σχέδιό της να συμμετάσχει στον εξοπλισμό δικτύου τηλεπικοινωνιών 5G.

Mε μια καθοριστικής σημασίας συμφωνία που κατατέθηκε στις 7 Σεπτεμβρίου, η Samsung δήλωσε ότι η θυγατρική της στις ΗΠΑ Samsung Electronics America υπέγραψε συμφωνία για την προμήθεια εξοπλισμού δικτύου 5G και την παροχή υπηρεσιών συντήρησης και επισκευής στον κορυφαίο αμερικανικό φορέα κινητής τηλεφωνίας έως τις 31 Δεκεμβρίου 2025.

Το ύψος της συμφωνίας ανέρχεται στα 7,9 τρισ. Γουόν (6,6 δισεκατομμύρια δολάρια) και αφορά την παροχή λύσεων ασύρματης επικοινωνίας πέμπτης γενιάς στην Verizon Communications Inc. στις ΗΠΑ, σηματοδοτώντας τη μεγαλύτερη συμφωνία που έχει γίνει ποτέ για τέτοιον εξοπλισμό.

«Με αυτή την μακροπρόθεσμη στρατηγικής σημασίας σύμβαση, θα συνεχίσουμε να προωθούμε τις καινοτομίες 5G για να βελτιώσουμε την εμπειρία των πελατών της Verizon», δήλωσε εκπρόσωπος της Samsung.

Η συμφωνία αποτελεί συνέχεια της σύμβασης του 2018 για προμήθεια ασύρματου δικτύου της Samsung με τη Verizon, την AT&T Inc. και την Sprint Corp.

[caption id="attachment_3974" align="aligncenter" width="477"] Νο1 εξουσιοδοτημένο service για κινητά και tablet SAMSUNG στην Ελλάδα[/caption]