Σε κλίμα βαθιάς οδύνης, θλίψης αλλά και οργής για τον άδικο χαμό της, συγγενείς και φίλοι αποχαιρετούν αυτή την ώρα στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου στην Ρόδο την Δώρα που εκτελέστηκε εν ψυχρώ από τον 40χρονο πρώην σύντροφό της.

Η οικογένειά της, συγγενείς, φίλοι και απλοί κάτοικοι της Ρόδου που συγκλονίστηκαν από τον τρόπο που κόπηκε πρόωρα το νήμα της ζωής της 32χρονης εκπαιδευτικού, είπαν το τελευταίο αντίο, με δάκρυα στα μάτια και ένα «γιατί» στα χείλη να παραμένει αναπάντητο, όπως σημειώνεται σε δημοσίευμα της ιστοσελίδας rodiaki..

Σημειώνεται ότι η εξόδιος ακολουθία τελείται από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ρόδου κ. Κύριλλο.

Η Ντόρα, όπως λένε συγγενείς και φίλοι της ήταν μία κοπέλα γεμάτη αγάπη για τη ζωή.

Οι συγγενείς μιλούν για ένα επιθετικό, βίαιο και χειριστικό χαρακτήρα, και ότι η άτυχη γυναίκα τους είχε εξομολογηθεί ότι φοβόταν πως θα έχει την τύχη της Καρολάιν.

Κι όλα αυτά, ενώ πρώην σύντροφός του είχε καταθέσει δύο μηνύσεις σε βάρος του για άσκηση σωματικής βίας.

«Ζούσε έναν εφιάλτη»

32χρονη έζησε δίπλα στον μετέπειτα δολοφόνο της εννέα μήνες. Το καλοκαίρι αποφάσισαν να συζήσουν. Μιλώντας στο MEGA η μητέρα της περιγράφει την σχέση της άτυχης εκπαιδευτικού με τον 40χρονο, αλλά και την επιθετική συμπεριφορά του απέναντί της.

«Είχε μεταπτυχιακό το παιδί, έκανε σε παιδιά φροντιστήριο, οπότε εάν έβγαινε μετά τις 11 για καμιά-δύο ωρίτσες, αφού τελείωνε εδώ. Αυτό έγινε για κάποιους μήνες. Κάποια στιγμή μέσα εκεί στον Ιούλιο λέει ‘μαμά θα μείνουμε μαζί’. Δεν ήθελε πολλά – πολλά. Λέει ‘δεν θέλω να μπλέξουμε οικογένειες, θα γνωριστούμε και όταν γνωριστούμε’».

Το ζευγάρι πήγε τον Αύγουστο διακοπές. Εκεί, σύμφωνα με την οικογένεια της κοπέλας, ξεκίνησε το μαρτύριο.

«Τελείωσε το μεταπτυχιακό της με άριστα. Αρίστευσε. Ο κύριος ζήλεψε. Κάτι που το έμαθα μετά. Το παιδί έμεινε εκεί Ιούλιο. Αύγουστο πήγανε διακοπές δύο - τρεις εβδομάδες, Κάλυμνο πήγανε και εκεί κάτι έγινε. Εκεί ο κύριος έδειξε έναν άλλο εαυτό. Αυτός είχε ξεκινήσει μόλις έκλεισε η πόρτα του σπιτιού. Της έλεγε ‘δε θα βγεις έξω’. Το κλειδί ήταν πάντα πίσω από την πόρτα να βλέπει τι ώρα γυρνάει».

Η νεαρή εκπαιδευτικός μετά τις διακοπές αποφάσισε να βάλει τέλος σε αυτήν την σχέση.

«Τέσσερις η ώρα τα ξημερώματα και μου λέει "μαμά αυτός ο άνθρωπος είναι τρελός, έχει πρόβλημα, θέλω να τον χωρίσω" και της λέω το κρεβάτι σου είναι εδώ. Και λέει "τα είπα και στη μάνα μου τώρα μην νομίζεις ότι δεν μιλάω"».

Φοβόταν για τη ζωή της

32χρονη είχε εξομολογηθεί στην αδελφή της ότι φοβόταν για τη ζωή της.

«Φοβότανε. Φοβότανε πολύ γιατί δεν την είχε πλησιάσει».

Οι φόβοι βγήκαν αληθινοί. Ο δράστης έστησε ενέδρα θανάτου στο σημείο που είχε σταθμεύσει το αυτοκίνητό της.

«Η Ντόρα είδε ξαφνικά έναν άλλο άνθρωπο»

Έδειχνε ένα ήρεμο και φυσιολογικό παιδί. Τα προβλήματα ανάμεσά τους ξεκίνησαν μόλις συγκατοίκησαν. Την ζήλευε παθολογικά, δεν την άφηνε να βγει από το σπίτι, ήθελε να πηγαίνει παντού μαζί της. Η Ντόρα είδε ξαφνικά έναν άλλο άνθρωπο», δηλώνει η ξαδέρφη της 32χρονης, Ελένη.

Σύμφωνα με την ίδια, τα όσα βίωνε η Ντόρα ήταν εφιαλτικά, «την κλείδωνε μέσα στο σπίτι για μέρες και δεν την άφηνε να βγει». Ένα βράδυ την είχε κλειδώσει έξω από το σπίτι όπου συγκατοικούσαν για ένα μικρό διάστημα, γιατί επέστρεψε στις 12 τα μεσάνυχτα.

Τελευταία φορά που μίλησε μαζί της ήταν την Κυριακή, τα όσα της είχε πει αποδείχτηκαν προφητικά: «Μου είπε, Ελένη αν δεν έφευγα θα είχα την κατάληξη των κοριτσιών που βλέπουμε στις ειδήσεις, έφυγα και γλίτωσα, τελείωσε ο εφιάλτης μου, θα με σκότωνε. Η ξαδέρφη μου ήταν πολύ δυναμική, όλη αυτή η κατάσταση όμως την είχε τρομάξει πολύ».

«Με χτύπησε, με απειλούσε» - Η μαρτυρία της πρώην συντρόφου του δολοφόνου

μοτίβο της χειριστικής και κακοποιητικής συμπεριφοράς του 40χρονου γυναικοκτόνου περιγράφει με συγκλονιστικό τρόπο η πρώην σύντροφός του. «Θα μπορούσα να ήμουν εγώ» λέει για την 32χρονη Δώρα, στην οποία ο 40χρονος έστησε ενέδρα θανάτου κοντά στο σπίτι της στο Ροδίνι της Ρόδου.

«Θα μπορούσα να ήμουν εγώ» λέει η κοπέλα στον τηλεοπτικό φακό, στέλνοντας το δικό της μήνυμα στις γυναίκες να μην φοβούνται να φύγουν από μια παρόμοια σχέση και να μιλήσουν.

«Να μη φοβούνται, να φεύγουνε. Nα φεύγουνε αμέσως όχι να περιμένουν να δίνουν ευκαιρίες και το συγγενικό περιβάλλον και το φιλικό να μην κάνουν τα στραβά μάτια», αναφέρει μιλώντας στον ΑΝΤ1 και προσθέτει: