Ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Ρόδου θα βρεθεί τη Δευτέρα 4 Οκτωβρίου ένας 57χρονος από την Κω, ο οποίος βρίσκεται προφυλακισμένος, καθώς φέρεται να προέβη σε ασελγείς πράξεις σε βάρος 14χρονου αγοριού.

Σύμφωνα με το rodiaki.gr, η υπόθεση ανατέθηκε στη δικαιοσύνη όταν στις 22 Ιανουαρίου 2020 η μητέρα του αγοριού μετέβη στην Αστυνομία και προέβη σε καταγγελία σε βάρος του 57χρονου.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, το ανήλικο αγόρι φέρεται να γνωρίστηκε μέσω κοινού γνωστού, με τον 57χρονο τους τελευταίους μήνες του 2019, ενώ το αδίκημα της αποπλάνησης που αφορά ασελγείς πράξεις φέρεται να διαπράχθηκε λίγες ημέρες πριν από την καταγγελία της μητέρας του ανήλικου.

Αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Κω στο πλαίσιο της διερεύνησης της υπόθεσης διεξήγαγαν έρευνα στο σπίτι του 57χρονου, όπου κατασχέθηκαν το κινητό του τηλέφωνο αλλά και οι σκληροί δίσκοι υπολογιστών που είχε στην κατοχή του και τα οποία αντικείμενα εστάλησαν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για περαιτέρω εξέταση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο 57χρονος δεν είχε αρχικά συλληφθεί λόγω παρέλευσης του αυτοφώρου, ωστόσο σε βάρος του εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης και μετά την απολογία του κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος, παρά το γεγονός ότι ο ίδιος αρνείται τις κατηγορίες που του αποδίδονται.

Τα αδικήματα για τα οποία κατηγορείται ο 57χρονος και θα λογοδοτήσει ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Ρόδου είναι τα εξής: πραγματοποίηση γενετήσιων πράξεων με ανήλικο που συμπλήρωσε τα 12 έτη, όχι όμως τα 14 έτη κατ’ εξακολούθηση.