Tο κλίμα στην Ελλάδα, μετά την επιτυχή μέχρι σήμερα αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού, είναι τόσο ευνοϊκό που τα εγκωμιαστικά δημοσιεύματα σε μεγάλα μέσα ενημέρωσης του εξωτερικού για τη χώρα μας διαδέχονται το ένα το άλλο.

Αυτό όμως που δεν έχει δημοσιοποιηθεί ιδιαίτερα είναι οι μεγάλες ψηφιακές "τομές" που έχουν πραγματοποιηθεί από το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης και τον Υπουργό κ. Πιερρακάκη, κατά τη διάρκεια του τελευταίου 10μήνου και, ειδικότερα κατά την περίοδο του lockdown.

?ναι όμως γεγονός αδιαμφισβήτητο πως το τελευταίο διάστημα έλαβαν χώρα εντυπωσιακές αλλαγές και μεταρρυθμίσεις στον τρόπο που το ελληνικό δημόσιο λειτουργεί και εξυπηρετεί τους πολίτες.

Στη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης της Μόνιμης Επιτροπής Περιφερειών της Βουλής, την οποία ενημέρωσε ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης για τις ψηφιακές μεταρρυθμίσεις που έχουν πραγματοποιηθεί κατά την περίοδο της πανδημίας, η Βουλευτής Αχαΐας της Ν.Δ. Χριστίνα Αλεξοπούλου έδωσε το σύνθημα της κεφαλαιοποίησης τόσο των ψηφιακών μεταρρυθμίσεων όσο και της επιτυχίας απέναντι στον κορονοϊό.

Και αυτό είναι το: "Do it like Greece"!

Συγκεκριμένα, η κυρία Αλεξοπούλου, αφού ανέφερε μερικές μόνο από τις σημαντικές αλλαγές οι οποίες έχουν γίνει τελευταία στην ψηφιακή διακυβέρνηση της χώρας από τον κ. Πιερρακάκη (Gov.gr,  άυλη συνταγογράφηση, ηλεκτρονικές υπεύθυνες δηλώσεις και εξουσιοδοτήσεις, πιστοποιητικά κληρονομιάς από τα δικαστήρια, τηλεργασία των δημοσίων υπαλλήλων, ψηφιακή λειτουργία του Υπουργικού Συμβουλίου), ανέφερε χαρακτηριστικά:

"Τα εκατομμύρια των τουριστών που θα επισκεφθούν την πατρίδα μας τα επόμενα χρόνια πρέπει να επιστρέφουν στα σπίτια τους και να κάνουν ό,τι κάναμε εμείς παλαιότερα: Να πιέζουν τους πολιτικούς τους να κάνουν τις χώρες τους όπως η Ελλάδα. "Do it like Greece" πρέπει να είναι το σύνθημα που θα υιοθετήσουν."

Είναι αλήθεια πως, μέσα σε μόλις 10 μήνες,  η Κυβέρνηση έχει επιτύχει να παράσχει στους πολίτες ηλεκτρονικές υπηρεσίες, οι οποίες σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες θεωρούνται δεδομένες εδώ και πολλά χρόνια.

ι πολίτες θέλουν η χώρα μας να γίνει μία σύγχρονη ευρωπαϊκή χώρα και η εξυπηρέτηση του πολίτη είναι ένας εξαιρετικά σημαντικός δείκτης εξευρωπαϊσμού.

Θα συμφωνήσουμε λοιπόν πως το σύνθημα που πρέπει να καταφέρουμε να "περάσουμε" στους ξένους επισκέπτες μας είναι το "Do it like Greece".

2>Aς γίνει το hashtag της επόμενης χρονιάς!

trong>#Do_it_like_Greece λοιπόν!

είτε το βίντεο με την ομιλία της κυρίας Αλεξοπούλου (το χαρακτηριστικό απόσπασμα είναι στο 3:10)