Δικαστική απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Ναυπλίου,  η οποία απαγορεύει τη βραχυχρόνια μίσθωση διαμερίσματος σε πολυκατοικία μέσω της πλατφόρμας AirBnB, εκδόθηκε πριν μερικές μέρες.

Η δικαστική συνδρομή ήταν αποτέλεσμα των προσφυγών και των ασφαλιστικών μέτρων  που υπέβαλλαν οι υπόλοιποι ένοικοι της συγκεκριμένης πολυκατοικίας κατά ιδιοκτήτη διαμερίσματος ο οποίος μίσθωνε το διαμέρισμά του μέσω της συγκεκριμένης πλατφόρμας.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Τα Νέα», το δικαστήριο πήρε απόφαση να απαγορευθεί η χρήση του διαμερίσματος για βραχυχρόνια μισθωση και καλεί τον ιδιοκτήτη «να μην επαναλάβει στο μέλλον την επαγγελματική χρήση, ως τουριστικού καταλύματος και να περιοριστεί στη χρήση αυτής ως κατοικίας».

Βάσει της εν λόγω απόφασης εάν η ιδιοκτήτρια δεν συμμορφωθεί απειλείται με κράτηση ενός μηνός και χρηματικό πρόστιμο ύψους 1.000 ευρώ για κάθε παράβαση.

Η απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Ναυπλίου πιθανότατα θα προκαλέσει μαζικές αγωγές σε όσους έχουν διαμερίσματα σε πολυκατοικίες όπου άλλοι ένοικοι πραγματοποιούν βραχυχρόνιες μισθώσεις τύπου Airbnb, HomeAway και Booking.