Τη Δευτέρα 4 Μαΐου θα αρχίσει κατά πάσα πιθανότητα η κατάργηση της υποχρέωσης αποστολής SMS στο 13033 για τις μετακινήσεις των πολιτών.

Την ημερομηνία αυτή θα ξεκινήσει και η σταδιακή άρση των μέτρων προστασίας από τον κορονοϊό της πρώτης φάσης και κατά συνέπεια θα πάψει να υφίσταται και η υποχρέωση αποστολής SMS στο 13033, ενώ σταδιακά θα αρχίσει και απελευθέρωση για μετακινήσεις εκτός έδρας.

Ο Κυριάκος Πιερρακάκης, υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, μίλησε χθες στο κεντρικό δελτίο του STAR για την άρση των μέτρων απαγόρευσης κυκλοφορίας και για την επιστροφή στην κανονικότητα.

«Η άρση των περιορισμών στις μετακινήσεις, όπως και η αποστολή sms στο 13033, είναι κάτι που θα ανακοινωθεί πολύ σύντομα, ίσως και την ερχόμενη Δευτέρα, από τον πρωθυπουργό», τόνισε ο κ. Πιερρακάκης.

Ταυτόχρονα, κρίνοντας ο ίδιος αυτό το μέτρο, τόνισε ότι «δεν χαλάσαμε χαρτί, αφού η χώρα μας κινήθηκε με βάση αυτή την τεχνολογία».

«Είχαμε 2 εκατομμύρια SMS την ημέρα», σημείωσε ο ίδιος και συνέχισε λέγοντας «ποτέ δεν κοιτάξαμε πόσα έστελνε ο καθένας.

»Άλλωστε, τον ακριβή αριθμό των μηνυμάτων τον γνωρίζει η Πολιτική Προστασία και δεν ανακοινώνεται».