Από γηρατειά πέθανε η Γκλι, η γάτα – μασκότ της Αγίας Σοφίας, όπως ανακοινώθηκε στη σελίδα του αιλουροειδούς στο Instagram το Σάββατο.

Τώρα, θα μου πείτε, εδώ πεθαίνουν χιλιάδες άνθρωποι σ' όλον τον κόσμο, κι εμείς θα ασχοληθούμε με μια γάτα;

'Ομως, η 16χρονη Γκλι ήταν διάσημη σε όλο τον κόσμο, είχε μάλιστα περισσότερους από 113.000 ακολούθους στο Instagram. Ήταν influencer δηλαδή.

Όπως γράφει η τουρκική εφημερίδα Sabah στην αγγλόφωνη έκδοσή της, η Γκλι ζούσε στην Αγία Σοφία τα τελευταία 16 χρόνια και ήταν ιδιαίτερα αγαπητή στους πολίτες της Κωνσταντινούπολης. Είχε μάλιστα είχε απολαύσει τα χάδια πολλών διάσημων προσωπικοτήτων, μεταξύ των οποίων και ο Μπαράκ Ομπάμα που φωτογραφήθηκε να την χαϊδεύει κατά τη διάρκεια ταξιδιού του στην Τουρκία το 2009.

Μετά από την μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί στις αρχές του χρόνου, οι τουρκικές Αρχές είχαν σπεύσει να διαβεβαιώσουν την κοινή γνώμη ότι ακόμα και ως τζαμί, η Αγία Σοφία θα παρέμενε το σπίτι της Γκλι με τα πράσινα μάτια.

Το τελευταίο διάστημα όμως, η 16χρονη Γκλι δεν αισθανόταν και τόσο καλά και δεχόταν τις φροντίδες κτηνιάτρων σε κλινική της Κωνσταντινούπολης.

αραταύτα, δυστυχώς δεν τα κατάφερε.

«Λυπάμαι που χάσαμε τη Γκλι. Τη γάτα της Αγίας Σοφίας, που νοσηλευόταν σε ιδιωτική κλινική από τις 24 Σεπτεμβρίου. Δυστυχώς, πέθανε από γηρατειά. Δεν θα σε ξεχάσουμε ποτέ Γκλι» έγραψε ο κυβερνήτης της Κωνσταντινούπολης Αλί Γιερλικάγια στον λογαριασμό του στο Twitter.

 

lockquote class="instagram-media" style="background: #FFF; border: 0; border-radius: 3px; box-shadow: 0 0 1px 0 rgba(0,0,0,0.5),0 1px 10px 0 rgba(0,0,0,0.15); margin: 1px; max-width: 540px; min-width: 326px; padding: 0; width: calc(100% - 2px);" data-instgrm-captioned="" data-instgrm-permalink="https://www.instagram.com/p/CHTEBOogGJV/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading" data-instgrm-version="13">

iv style="padding: 16px;">

 

iv style="display: flex; flex-direction: row; align-items: center;">

iv style="background-color: #f4f4f4; border-radius: 50%; flex-grow: 0; height: 40px; margin-right: 14px; width: 40px;">