Με δεδομένη την παράταση των περιοριστικών μέτρων κυκλοφορίας έως τις 27 Απριλίου,η κυβέρνηση συζητά πιθανή λήψη νέων μέτρων ενόψει των εορτών του Πάσχα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, εξετάζεται η μείωση του χρονικού ορίου των επιτρεπόμενων μετακινήσεων (π.χ. δύο ή τρεις ώρες την ημέρα), καθώς και αριθμός των επιτρεπόμενων sms προς το 13033.

Αναμένεται επίσης εντατικοποίηση των ελέγχων αστυνόμευσης για την αποτροπή μιας μαζικής εξόδου και μπλόκα στα διόδια, ενώ ήδη έχουν μπλοκαριστεί οι αλλαγές μόνιμης κατοικίας από την Αρχή Δημοσίων Εσόδων.

Σε εκκρεμότητα βρίσκεται η απόφαση για τις εκκλησίες, με πιθανότερο σενάριο την υιοθέτηση της πρότασης της Ιεράς Συνόδου για λειτουργίες κεκλεισμένων των θυρών μετά την Κυριακή των Βαΐων.

Αναφορικά με τα καταστήματα, το ωράριο λειτουργίας τους θα διατηρηθεί χωρίς ιδιαίτερες μεταβολές και οι πασχαλινές αγορές θα πραγματοποιηθούν μόνο από καταστήματα που εξαιρούνται από την αναστολή λειτουργίας και παραμένουν ανοιχτά.

Τα καταστήματα αυτά ενδέχεται να ανοίξουν και την Κυριακή των Βαΐων, διαθέτοντας κάποια από τα πασχαλινά είδη, ώστε το αγοραστικό κοινό να προμηθευτεί με τα στοιχειώδη.