Σε κατάσταση παράκρουσης βρέθηκε ο Μητροπολίτης Μόρφου Νεόφυτος, με αφορμή τον κορονοϊό, ο οποίος προσπάθησε να πείσει το ποίμνιό του, πως για τον κορονοϊό φταίει η αθεΐα, τα σαρκικά αμαρτήματα και οι εκτρώσεις.

Ευρισκόμενος κυριολεκτικά σε κατάσταση ψυχωτικού παραληρήματος καλεί τους πιστούς να προσέλθουν στις εκκλησίες.

Δείτε τι είπε:

Η Παλαιά Διαθήκη δεν λέει παραμύθια. Όταν απομακρυνθούμε από τον αληθινό Θεό, όποτε έχουμε επιμονή στην επανάληψη κάποιας αμαρτίαις, ιδιαιτέρως των αμαρτιών που είναι σχετικές με τη πίστη, με τη μαγεία, με τις σαρκικές αμαρτίες.

πίσης, όταν έχουμε αφύσικες σχέσεις εντός και εκτός γάμου και όταν κάνουμε την αμαρτία της έκτρωσης οδηγούμαστε στον κορονοϊό. Αυτές είναι οι τέσσερις ομάδες των αμαρτιών. Τι σχέση έχει με τον κοροναϊό αυτό το πράγμα; Έχει! Διότι για να φτάσουμε σε αυτές τις επιδημίες, γιατί τα αίτια των επιδημιών δεν είναι τα μικρόβια τα υλικά τα σωματικά, είναι οι αμαρτίες όλων μας. Επαναλάβω. Οι μαγείες όλων των μορφών, τα αφύσικα σαρκικά αμαρτήματα, εντός και εκτός γάμου, οι εκτρώσεις, οι βλαστήμιες ή αθεΐες που γίνονται επάγγελμα πλέον, που γίνεται νόμος, που διδάσκονται.

ομίζετε πως αυτά θα μείνουν χωρίς συνέπειες; Και δεν τα φέρνει ο Θεός. Ο Θεός θα τα χρησιμοποιήσει για να κάνει θαύματα. Το λέω σε σας τους μικρούς παπάδες. Όχι αύριο να σας πουν θα κολλήσουμε που τη θεία κοινωνία.

Θεός να μας φυλάει όχι από την αρρώστια αλλά από την ολιγοπιστία και την μικροψυχία. Ο Θεός θα χρησιμοποιήσει αυτές τις αρρώστιες για να λύσει προβλήματα, που τώρα φαίνονται σε μας άλυτα.