Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Φυσικοθεραπευτών αποφάσισε την αναστολή άδειας του φυσικοθεραπευτή που κλώτσησε, τον Ιούνιο του 2019, στο κεφάλι 10χρονο παιδάκι με ειδικές ανάγκες, και μέχρι πρότινος έμενε ατιμώρητος.

Σύμφωνα με το δελτίο τύπου που εξέδωσε το θεσμικό όργανο των φυσικοθεραπευτών, η συμπεριφορά του φυσικοθεραπευτή  χαρακτηρίζεται ως «απαράδεκτη« και ο πρόεδρος του ΠΣΦ, Πέτρος Λυμπερίδης, αναφέρει χαρακτηριστικά ότι «οι εικόνες που παρακολουθήσαμε στο συγκεκριμένο βίντεο είναι σοκαριστικές, δεν συνάδουν με συμπεριφορά επαγγελματία υγείας και εκθέτουν την κοινότητα των φυσικοθεραπευτών.

επιστήμη της φυσικοθεραπείας έχει σαν βασικό σκοπό την ανακούφιση του ανθρώπινου πόνου και όχι την πρόκλησή του.

συμπεριφορά του εν λόγω φυσικοθεραπευτή είναι απαράδεκτη, σε ένα 10χρονο παιδί και μάλιστα σε παιδί που είναι ΑμΕΑ».

Μετά τη δημοσιοποίηση του βίντεο, τα αρμόδια όργανα του Συλλόγου αποφάσισαν τη σύγκληση του Πειθαρχικού Συμβουλίου του ΠΣΦ «για το συγκεκριμένο περιστατικό και ως προβλεπόμενη ποινή αποφάσισε την αναστολή της άδειας άσκησης επαγγέλματος του φυσικοθεραπευτή».

Με αφορμή το περιστατικό ο ΠΣΦ επαναφέρει το αίτημα του για τη θέσπιση κανονιστικού πλαισίου για τα κέντρα ειδικών θεραπειών και αυστηροποίηση των κανόνων πρόσληψης προσωπικού.

Δείτε το επίμαχο βίντεο που προκάλεσε σάλο:

tps://www.youtube.com/watch?v=5ZMNANkOpTk

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ