Εντονότατες αντιδράσεις και ποικίλα ερωτηματικά προκάλεσε η εικονογράφηση πληροφοριακού υλικού του γερμανικού υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό.

Πιο συγκεκριμένα, η εικονογράφηση, ο οποία μάλιστα κυκλοφορεί σε 16 διαφορετικές γλώσσες. παριστάνει την «Τουρκία», ως μια γυναίκα, και μάλιστα μητέρα, η οποία κρατά από το χέρι ένα μικρό παιδάκι, την «Ελλάδα»!

Το σκίτσο πυροδότησε έντονες αντιδράσεις μεταξύ των χρηστών του Twitter, που καταφέρονται εναντίον της Γερμανίας και, όπως χαρακτηρικά αναφέρεται: «τόση έλλειψη ευαισθησίας μόνο στην Γερμανία μπορεί να βρεθεί».

Δεν είναι λίγοι και τούρκικοι λογαριασμοί που ειρωνεύονται τη θέση της Ελλάδας, μέσω αυτής της απεικόνισης, παρότι οι χειρισμοί της Τουρκίας αναφορικά με την αντιμετώπιση της πανδημίας απέτυχαν συγκρινόμενοι με αυτούς της Ελλάδας.

To επίμαχο PDF είναι μια, αδόκιμη τελικά, πρωτοβουλία του γερμανικού υπουργείου Υγείας και του Εθνο-ιατρικού Κέντρου, με σκοπό να ενημερώσει τους πολίτες στα αραβικά, τα βοσνιακά-κροατικά-σέρβικα, τα κινεζικά, τα αγγλικά, τα γαλλικά, τα γερμανικά, τα ελληνικά, τα ιταλικά, τα κουρδικά, τα παστούν, τα περσικά, πολωνικά, ρουμανικά, ρώσικα, ισπανικά και τούρκικα για τα μέτρα που πρέπει να λαμβάνουν για την προστασία τους ενάντια στον κορονοϊό.