Σε ερώτηση για την αναστολή της εισφοράς αλληλεγγύης, και το λόγο που εξαιρούνται οι μισθωτοί του δημόσιου τομέα και οι συνταξιούχοι, καθώς και για το εάν πρόκειται για μόνιμο ή προσωρινό μέτρο, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη συνέντευξη Τύπου στη Θεσσαλονίκη, απάντησε πως είχε μιλήσει και στις προγραμματικές δηλώσεις για την οριστική κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης σε βάθος τετραετίας.

"Σήμερα κάνουμε το πρώτο βήμα σε εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες", είπε ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε πως αυτή τη στιγμή, υπό αυτές τις συνθήκες, επιλογή της κυβέρνησης είναι να στηριχθεί ο ιδιωτικός τομέας, γιατί αυτός έχει πληγεί πολύ περισσότερο από τις συνέπειες της πανδημίας. Μίλησε επίσης για ιεράρχηση των προτεραιοτήτων των επιλογών της κυβέρνησης με βάση και τις δημοσιονομικές δυνατότητές της.

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για την οικονομία και για το αν με το πακέτο δράσεων που ανακοίνωσε μπορεί να αντιμετωπιστεί η κρίση, για την οποία του ρίχνει ευθύνες η αντιπολίτευση, τόνισε: