Γεφύρι της Άρτας κατάντησε η διαμόρφωση της οδού Πανεπιστημίου, αφού ξανά μανά ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, μίλησε για ριζικές αλλαγές του Μεγάλου Περιπάτου.

trong>Κάνε like στη σελίδα του freeopinion.news στο Facebook 

Ο κ. Μπακογιάννης μίλησε για νέα διαμόρφωση σε όλο το μήκος της Πανεπιστημίου και σημείωσε πως τα έργα θα ξεκινήσουν το 2021, ύστερα από διαβούλευση.

«Ξεχάστε την Πανεπιστημίου όπως την ξέρετε. Πάμε για κάτι καινούριο» τόνισε, ενώ αναφέρθηκε και στις αντιδράσεις που υπήρξαν για το έργο.

«Έχω φάει πάρα πολύ "ξύλο" για τον Μεγάλο Περίπατο. Δεν σας κρύβω ότι το περίμενα» είπε χαρακτηριστικά.», για το έργο που στοίχισε περίπου 2 εκατομμύρια ευρώ, υποστηρίζοντας ωστόσο ότι ήταν ένα έργο πιλοτικό και προσωρινό, «ώστε να δούμε», όπως είπε, «πώς θα λειτουργήσει».

Όπως προσέθεσε, το βασικό συμπέρασμα από τις επικρίσεις που δέχτηκε είναι πως υπάρχουν πολλοί Αθηναίοι που νοιάζονται για την πόλη τους.

Οι αντιδράσεις όσον αφορά στον Μεγάλο Περίπατο είχαν να κάνουν με το κόστος, αλλά και την ταλαιπωρία των οδηγών καθώς η Πανεπιστημίου έμεινε αρχικά με τρεις λωρίδες και οι εικόνες κυκλοφοριακής συμφόρησης ήταν καθημερινές.

Στην προσπάθειά του δε να δικαιολογήσει τις ζαρντινιέρες με τους φοίνικες και τα χόρτα που έχουν ξεραθεί πλέον στην Πανεπιστημίου, ο κ. Μπακογιάννης είπε πως «έπρεπε όμως να βρούμε έναν πρόχειρο τρόπο και κυρίως προσωρινό για να τραβήξουμε τις γραμμές του έργου, να ζωγραφίζεις δηλαδή πριν αρχίζεις να σκάβεις».