Λένε πως "το ζώο πριν πεθάνει, δίνει το ισχυρότερο χτύπημα". Σε μία τέτοια κατάσταση απόγνωσης φέρεται να βρίσκεται ο τούρκος Πρόεδρος Ερντογάν, καθώς μία μέρα μετά την επίσκεψη της ηγεσίας της ΕΕ στον Έβρο και των χιλιάδων αποτυχημένων προσπαθειών για εισβολή στην Ελλάδα από τους παράνομους μετανάστες που έχει συγκεντρώσει εκεί, δηλώνει τα ακόλουθα: «Ο Έλληνας, που προσπαθεί με κάθε δυνατό τρόπο να μην δεχτεί πρόσφυγες στη χώρα να μην ξεχνά ότι κάποια μέρα μπορεί να βρεθεί (σε μία κατάσταση στην οποία) θα αναζητεί συμπόνια»

Φαίνεται πως τα πράγματα για τον τούρκο Πρόεδρο δεν πάνε καθόλου καλά τόσο στη Συρία όσο και στη Λιβύη, γι' αυτό και οι έμμεσες και άμεσες απειλές του προς την ΕΕ συνεχίζονται και σήμερα.

Ο Τούρκος πρόεδρος κατηγόρησε Ελλάδα και ΕΕ για έλλειψη σεβασμού απέναντι στους "πρόσφυγες". Επίσης, τις κατηγόρησε και για παραβίαση της Παγκόσμιας Διακήρυξης για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα.

«Το κλείσιμο συνόρων της Ευρώπης απέναντι στους πρόσφυγες και η βύθιση λέμβων από τους γείτονές μας παραβιάζει την Παγκόσμια Διακήρυξη για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα», είπε χαρακτηριστικά, υποστηρίζοντας πως η απόφαση της τουρκίας να ανοίξει τα σύνορά της είναι σύμφωνη με το Διεθνές Δίκαιο.

«Τα βήματα του φασισμού ακούγονται όλο και πιο δυνατά κάθε ημέρα που περνάει. Mία κατάσταση σαν κι αυτή (με περαιτέρω ενίσχυση των μεταναστευτικών ροών) θα είναι πραγματική καταστροφή», είπε χαρακτηριστικά, ουσιαστικά απειλώντας την Ευρώπη.

«Αν οι ευρωπαϊκές χώρες θέλουν να λύσουν το πρόβλημα, τότε θα πρέπει να στηρίξουν τις πολιτικές και ανθρωπιστικές λύσεις της Τουρκίας στη Συρία» τόνισε επίσης.

Σε ακόμα περισσότερα fake news αναφέρθηκε ο τούρκος Πρόεδρος, αναφορικά με την "βοήθεια" που έδωσε η Τουρκία στην Ελλάδα κατά τον 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο: «Πολλοί Έλληνες ήλθαν στη χώρα μας κι έζησαν ειρηνικά και με ασφάλεια μέχρι τη λήξη του πολέμου». Έδειξε μάλιστα και μία φωτογραφία στην οποία, κατά τα λεγόμενά του, απεικονίζεται η βοήθεια προς τους Έλληνες που βρήκαν καταφύγιο στη Συρία στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο.

«Ένα από αυτά τα αγοράκια ή κοριτσάκια από την Ελλάδα σε αυτή τη φωτογραφία ενδέχεται να είναι ο παππούς ή η γιαγιά του Κυριάκου Μητσοτάκη» είπε στο τέλος.

Φαντάζομαι πως ο Τούρκος Πρόεδρος δεν θα έχει αντίρρηση να δείξουμε την "βοήθεια" που παρείχαν οι τούρκοι στους Έλληνες κατά την εθνοκάθαρση της Σμύρνης, του Πόντου και της Κωνσταντινούπολης, καθώς και την Κύπρου...