Συγκρατημένα αισιόδοξος για την εξέλιξη της πανδημίας του κορoνοϊού στη χώρα μας εμφανίστηκε μιλώντας στο Open ο καθηγητής πνευμονολογίας Νίκος Τζανάκης.

Ο κ. Τζανάκης έκανε λόγο για σταδιακή αποκλιμάκωση των κρουσμάτων, μετά την κινητικότητα του Δεκαπενταύγουστου. Παρουσιάζοντας ένα διάγραμμα με τα στοιχεία για την πορεία του 4ου κύματος της πανδημίας, ο καθηγητής υπογράμμισε:

«Βρισκόμαστε στο τέταρτο κύμα αυτή τη στιγμή. Σύμφωνα με τα στοιχεία έχουμε φτάσει στην κορυφή και αυτή τη στιγμή επιπεδώνουμε. Βλέπουμε μία σταδιακή, αργή αποκλιμάκωση των κρουσμάτων, έτσι ώστε να είμαστε μέχρι το τέλος του μήνα μεταξύ 2.500 και 2.000 κρουσμάτων ως κινητό μέσο όρο. Είναι ένας ενθαρρυντικός μήνας με αργή αποκλιμάκωση τις επόμενες τρεις εβδομάδες».

Όσον αφορά το αν αυτή η καθοδική πορεία θα έχει και συνέχεια, ο κ. Τζανάκης εξήγησε ότι: «Βλέπουμε μία μικρή αποκλιμάκωση αρχές του μήνα και μετά ξανά μία αύξηση. Αυτό δείχνει την κινητικότητα του Δεκαπενταύγουστου. Τώρα πια εισπράττουμε τη μείωση της κινητικότητας του τουρισμού και των απροφύλακτων κοινωνικών επαφών που συνεπάγεται όλη αυτή η κινητικότητα των διακοπών.