Εξαιρετικά δύσκολη είναι η κατάσταση στη Μυτιλήνη μετά και τη νέα πυρκαγιά που ξέσπασε στο ΚΥΤ της Μόριας αργά το βράδυ της Τετάρτης με αποτέλεσμα και όσοι είχαν απομείνει από τους φιλοξενούμενους παράνομους μετανάστες και πρόσφυγες να αποχωρήσουν.

Αργά το βράδυ μάλιστα ξέσπασαν και σοβαρά επεισόδια μεταξύ παράνομων μεταναστών και προσφύγων, και των αστυνομικών που βρίσκονται στην περιοχή για τη διαφύλαξη της τάξης.

Δυνάμεις των ΜΑΤ παραταγμένες στην Παναγιούδα με εντολή να μην επιτρέψουν σε χιλιάδες ανθρώπους να μετακινηθούν προς την πόλη της Μυτιλήνης, έκαναν χρήση δακρυγόνων προκειμένου να απωθήσουν το συγκεκριμένο κόσμο ο οποίος είχε ανάψει φωτιές.

Το χαρακτηριστικό πως τα ΜΑΤ έχουν αποκλείσει όλη την περιοχή, εξόργισε τους παράνομους μετανάστες και τους πρόσφυγες οι οποίοι αντιδρούν και η ένταση συνεχίζεται μέχρι και αυτή την ώρα.

Πρέπει να διευκρινίσουμε ότι το συνολικό έργο της αστυνομίας στην περιοχή αυτή τη στιγμή είναι πάρα πολύ δύσκολο καθώς όλοι αυτοί οι χιλιάδες άνθρωποι οι οποίοι έφυγαν από τη Μόρια μόλις μπήκε η πρώτη πυρκαγιά είναι διασκορπισμένοι σε αγροτικές εκτάσεις και δύσκολο να εντοπιστούν.

Επιπλέον έντονη είναι η ανησυχία των κατοίκων και αναφορικά με το υγειονομικό πρόβλημα το οποίο έχει προκύψει καθώς από τους 35 παράνομους μετανάστες και πρόσφυγες οι οποίοι βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό, μόνο 8 έχουν εντοπιστεί από.

Στο νησί μεταβαίνει και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης καθώς η όλη κατάσταση στη Μόρια έχει κυριολεκτικά ξεφύγει και από πρόβλημα μεταναστευτικού έχει μετατραπεί σε πρόβλημα Εθνικής ασφάλειας.