Νέα μέτρα για τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού στη χώρα μας, ανακοίνωσε πριν από λίγο ουφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, καθώς η εξάπλωση έχει πάρει ανησυχητικές διαστάσεις και αρκετές περιοχές βρίσκονται στο κόκκινο με τα κρούσματα να αυξάνονται συνεχώς.

κ. Χαρδαλιάς έκανε ιδιαίτερη μνεία στους νέους, καλώντας τους να τηρήσουν τα μέτρα.

Αποφασίστηκε όριο 50 ατόμων για τις δημόσιες και κοινωνικές εκδηλώσεις. Έως τις 24 Αυγούστου από 12 τα μεσάνυχτα έως τις 7 το πρωί θα κλείνουν τα καταστήματα σε μπαρ και εστιατόρια στην Αττική και στα νησιά του Αργοσαρωνικού.

Να σημειωθεί ότι το πρωί της Παρασκευής ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην εισαγωγή της καθιερωμένης σύσκεψης στο Μαξίμου είχε κάνει γνωστό ότι μέσα στην ημέρα θα ανακοινωθούν νέα μέτρα. Σύσταση σε όσους γυρνούν από διακοπές.

Δείτε αναλυτικά τα μέτρα που εξήγγειλε ο υφυπουργός πολιτικής προστασίας:

ως τις 24/8 όριο συναθροίσεων 50 ατόμων σε περιοχές με υψηλό επιδημιολογικό βάρος

πιπλέον, από σήμερα και μέχρι τις 24 Αυγούστου απαγορεύεται η λειτουργία των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος από τα μεσάνυχτα μέχρι τις 7 το πρωί:

τις Περιφέρειες Κρήτης και Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης,

τις Περιφερειακές Ενότητες Θεσσαλονίκης, Χαλκιδικής, Λάρισας και Κέρκυρας και

τους Δήμους Μυκόνου, Πάρου, Σαντορίνης, Βόλου, Κατερίνης, Ρόδου, Αντιπάρου, Ζακύνθου και Κω.

αράταση έως τις 24/8 των αυστηρών μέτρων στον Πόρο, με μόνη διαφορά ότι τα καταστήματα θα κλείνουν στις 24:00 και όχι στις 23:00, όπως γινόταν μέχρι τώρα.

ποχρεωτική χρήση μάσκας σε χώρους υψηλού συγχρωτισμού (στρατόπεδα, δομές αλληλεγγύης και ΚΥΤ προσφύγων και μεταναστών)

ι εργαζόμενοι που ανήκουν στις ομάδες υψηλού κινδύνου θα έχουν τη δυνατότητα να εργάζονται έως τις 31/08 με τηλεργασία ή back office.