Μηταράκης: πιλοτική προσωρινή διαμονή σε αναγνωρισμένους πρόσφυγες

0
20

Δίμηνη διαμονή προς αναγνωρισμένους πρόσφυγες οι οποίοι αποχωρούν από τις δομές των νησιών μέχρι να βρουν πιο μόνιμη στέγη, θα παραχωρεί το Υπουργείο μετανάστευσης και ασύλου σε συνεργασία με τον διεθνή οργανισμό μετανάστευσης είπε ότι θα ρωτήσει της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η σχετική ανακοίνωση του υπουργείου αναφέρει πως η ενέργεια αυτή γίνεται«με σκοπό την αποφυγή συγκέντρωσης αναγνωρισμένων προσφύγων σε πλατείες της Αθήνας, όπως πχ στην πλατεία Βικτωρίας».

Η απόφαση για τη συγκεκριμένη δράση πάρθηκε μετά από συνάντηση που είχαν σήμερα ο υπουργός μετανάστευσης κ. Μηταράκης με τον επικεφαλής του Διεθνούς οργανισμού μετανάστευσης στην Ελλάδα Gianluca Rocco

Σε δήλωσή του ο κ. Μηταράκης ανέφερε: «ξεκινάμε πιλοτικά να προσφέρουμε προσωρινή διαμονή σε αναγνωρισμένους πρόσφυγες που προέρχονται από τα νησιά. Στόχος μας είναι να προλάβουν να ενταχθούν σε συνθήκες ομαλότητας στο πρόγραμμα Helios, να βρουν στέγη και εργασία. Με τον τρόπο αυτό αντιμετωπίζουμε ένα πρόβλημα που παρουσιάζεται κυρίως στην Αθήνα και αποφεύγουμε φαινόμενα συγκέντρωσης προσφύγων σε πλατείες».