Μην εφησυχάζετε καθώς ο κορονοϊός δεν θυμίζει την εποχική γρίπη που σχεδόν εξαφανίζεται το καλοκαίρι, προειδοποιεί ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ), δεδομένης της νέας εξάπλωσης του ιού στον πλανήτη.

Οι εποχικές τάσεις που καταγράφουν οι ειδικοί επιστήμονες για τη γρίπη, δεν σχετίζονται καν με τον κορονοϊό αφού ο ΠΟΥ σημειώνει ότι η συμπεριφορά του κορονοϊού δεν θυμίζει σε τίποτε τη γρίπη.

Ο ΠΟΥ προειδοποίει τους πληθυσμούς όλων των χωρών να μην εφησυχάζουν κατά τη θερινή περίοδο του βόρειου ημισφαιρίου, αφού ο νέος κορονοϊός μεταδίδεται κανονικά.

αρ αυτά φαίνεται ότι καταγράφεται χαλάρωση παντού. Γι' αυτό άλλωστε και η ελληνική κυβέρνηση αποφάσισε να επαναφέρει τις μάσκες.

«Ο κόσμος συνεχίζει να σκέφτεται για τις εποχές. Αυτό που χρειάζεται όλοι να κατανοήσουμε είναι ότι αυτός είναι ένας νέος ιός και ότι αυτός συμπεριφέρεται διαφορετικά», δήλωσε η Μάργκαρετ Χάρις, σε διαδικτυακή συνέντευξη Τύπου από τη Γενεύη, ζητώντας να υπάρξει επαγρύπνηση στην εφαρμογή των μέτρων προκειμένου να επιβραδυνθεί η μετάδοση του ιού ο οποίος εξαπλώνεται μέσω μεγάλων συναθροίσεων.