Απροσπέλαστο από τα χιόνια είναι από το πρωί της Τρίτης το Σισμανόγλειο νοσοκομείο, που ασχολείται πλέον αποκλειστικά με περιστατικά Covid και εφημερεύει κάθε μέρα.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλη Γιαννάκος, ειδικά στα επείγοντα ενός εφημερεύοντος νοσοκομείου είναι αδύνατη η πρόσβαση περιστατικών κορονοϊού.

«Χαρακτηριστικά του μπάχαλου που επικράτησε και επικρατεί δυστυχώς ακόμη στα νοσοκομεία», λέει χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, και συμπληρώνει πως τα νοσοκομεία είναι απροσπέλαστα και το προσωπικό έχει κάνει τέσσερις βάρδιες συνεχόμενες.

«Χθες σε σύσκεψη που έγινε του υπουργείου Υγείας στο ΕΚΑΒ-ΕΚΕΠΥ αυτοθαυμάζονταν για την επιτυχή διαχείριση της κακοκαιρίας. Τι να πει κανείς αφού δεν υπάρχει ντροπή», καταλήγει ο κ. Γιαννάκος.

Βίντεο του κ. Γιαννάκου από το Σισμανόγλειο:

[embed]https://www.youtube.com/watch?v=rwXxNQDRJms[/embed]

Σημειώνεται πως από χθες, Δευτέρα, κύρια προτεραιότητα της κυβέρνησης, όπως διαμήνυαν αξιωματούχοι, ήταν να κρατηθούν ανοικτές οι προσβάσεις στα νοσοκομεία. Στη μάχη έχει πέσει σύσσωμος ο κρατικός μηχανισμός - με τη συνδρομή και του Στρατού που απεγκλώβισε εκατοντάδες οδηγούς στην Αττική Οδό.

Το μεσημέρι της Τρίτης, ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης πραγματοποίησε σύσκεψη με τον πρόεδρο του ΕΚΑΒ Νίκο Παπαευσταθίου. Ο υπουργός ευχαρίστησε όλο το προσωπικό του ΕΚΑΒ, διασώστες, νοσηλευτές, ιατρούς που συμμετέχουν στους απεγκλωβισμούς και βρίσκονται σε συνεχή ετοιμότητα με τις διοικήσεις των ΥΠΕ και των νοσοκομείων της Αττικής.