"Σε αυτό το κτίριο στις 5 Μαΐου 2010 δολοφονήθηκαν η Παρασκευή Ζούλια, η εγκυμονούσα Αγγελική Παπαθανασοπούλου, ο Επαμεινώνδας Τσάκαλης, θύματα του τυφλού μίσους που γεννά ο διχασμός. Τιμούμε τη μνήμη τους. Ποτέ ξανά».

em>Τα παραπάνω λόγια πάνω στην πλακέτα που τοποθετήθηκε έξω από το καμένο κτίριο της Marfin, θυμίζουν σεμνά την τραγωδία που εκτυλίχτηκε στην οδό Σταδίου πριν από δέκα χρόνια.

Και σήμερα, όπως φαίνεται και στη φωτογραφία, μετά από τη λήξη της συγκέντρωσης που πραγματοποιήθηκε σε ήρεμο κλίμα για τα δυο χρόνια από τον θάνατο του ακτιβιστή Zακ Κωστόπουλου, κάποιοι, που κατά πληροφορίες συμμετείχαν στην πορεία, φρόντισαν να αμαυρώσουν, όχι το μνημείο, αλλά τη μνήμη αυτών που χάθηκαν, με κόκκινο σπρέι και συνθήματα.

Με μια άκαιρη και ανόητη έκλαμψη ανύπαρκτης σκοπιμότητας, ζωγράφισαν και το σήμα των καταλήψεων πάνω στο μνημείο των θυμάτων.

Το σήμα της κατάληψης!

Λες και κάνουμε δικό μας το Θάνατο.

ες και καταλαμβάνουμε την αιώνια ζωή!

style="text-align: left;">Χωρίς να παίρνουμε χαμπάρι πως το μόνο που "καταλαμβάνουμε", και μάλιστα εσαεί, είναι η αιώνια αγανάκτηση όσων πιστεύουν πως οι αθώοι νεκροί πρέπει να γίνονται σύμβολα για να μην υπάρξουν άλλοι;

trong>Κάνε like στη σελίδα του freeopinion.news στο Facebook 

 

iv class="bannerWrp stickyBanner configurable-element mceNonEditable server-side-component" data-component="Atcom.Sites.ProtoThema.Components.HtmlSnippets.Banner" data-configuration-type="Atcom.Sites.ProtoThema.Models.Banners.BannerConfiguration, Atcom.Sites.ProtoThema" data-plugin-mobsticky="">