Μετά από την Καλαμάτα, όπου πλέον η κλινική Covid είναι γεμάτη και δεν μπορεί να δεχθεί άλλους ασθενείς, παρόμοι κατάσταση αναμένεται να αντιμετωπίσει και η ΜΕΘ στο ΠΑΓΝΗ στο Ηράκλειο Κρήτης.

Με ανάρτησή του στο Facebook ο διευθυντής της ΜΕΘ του ΠΑΓΝΗ, Δημήτρης Γεωργόπουλος έκανε δραματική έκκληση προς όλους να εμβολιαστούν, αναφέροντας πως οι εντατικές του νοσοκομείου γεμίζουν από ανεμβολίαστους.

«Προς ανεμβολίαστους. Είναι θέμα χρόνου η Μ.Ε.Θ. του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου, που ας σημειωθεί είναι από τις μεγαλύτερες της χώρας (27 κλίνες), να μην έχει τη δυνατότητα να δεχθεί ασθενείς με COVID-19», αναφέρει αρχικά στο post του ο κ. Γεωργόπουλος και συμπληρώνει: «Η κοινή φράση «γιατρέ κάντε ότι μπορείτε για τον πατέρα μου ή τη μητέρα μου» (όταν ο πατέρας ή η μητέρα θα μπορούσαν εδώ και πολύ καιρό να είναι πλήρως εμβολιασμένοι) φαντάζει παράταιρη. Ιδιαίτερα εάν γνωρίζουμε ότι η Μ.Ε.Θ. ελάχιστα (ή και τίποτε) μπορεί να προσφέρει σε ηλικιωμένους ασθενείς ή σε ασθενείς με σημαντικά χρόνια προβλήματα υγείας».

«Κάνω έκκληση τώρα που τελειώνουν οι διακοπές να εμβολιαστείτε με τα ασφαλή εμβόλια που υπάρχουν», επισημαίνει και καταλήγει: «Αλλιώς οι υπηρεσίες υγείας (προς ανεμβολίαστους και εμβολιασμένους) θα είναι προβληματικές. Και αυτό θα συμβεί με ευθύνη των ανεμβολίαστων και όχι του κράτους».