Τέσσερα νέα κρούσματα Covid-19 εντοπίστηκαν στο χωριό Κουκουνάρα του δήμου Πύλου-Νέστορος την περίοδο της Πρωτοχρονιάς, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε σήμερα μιλώντας στην ΕΡΤ Καλαμάτας ο υπεύθυνος δράσεων του ΕΟΔΥ στον νομό Μεσσηνίας, Κωνσταντίνος Βλαχοδημητρόπουλος, ο οποίος απέδωσε την επιβάρυνση της κατάστασης στο συγκεκριμένο χωριό πιθανότατα σε κηδεία που έγινε εκεί τις προηγούμενες ημέρες.

Ο κ. Βλαχοδημητρόπουλος σημείωσε, επίσης, πως τα κρούσματα καθυστερούν κάποια 24ωρα να επιβεβαιωθούν από τον ΕΟΔΥ, και ενημέρωσε πως δύο από τους κατοίκους του χωριού νοσηλεύονται στην κλινική Covid του νοσοκομείου Καλαμάτας και δύο βρίσκονται σε καραντίνα στο σπίτι τους. Τις επόμενες ώρες, τα κλιμάκια του ΕΟΔΥ θα βρεθούν στα χωριά του δήμου Πύλου-Νέστορος προκειμένου να ελεγχθεί υγειονομικά η κατάσταση.

Δήμαρχος Καλαμάτας: Τις επόμενες ώρες ο ΕΟΔΥ θα κάνει μαζικούς ελέγχους

Στην ανησυχία που επικρατεί τις τελευταίες ημέρες στα χωριά του δήμου Πύλου-Νέστορος αναφέρθηκε μιλώντας στην ΕΡΤ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ, ο δήμαρχος Παναγιώτης Καρβέλας.

Ο κ. Καρβέλας σημείωσε πως κάποια τεστ που έγιναν τις τελευταίες ώρες ιδιωτικά από κατοίκους έχουν βγει «αρνητικά» -κάτι που του δημιουργεί αισιοδοξία για τη συνέχεια- ενημέρωσε πως αναμένονται τις επόμενες ώρες κλιμάκια του ΕΟΔΥ ώστε να προχωρήσει ο μαζικός έλεγχος των κατοίκων, πως υπάρχει αστυνομική παρουσία στην περιοχή για την αποφυγή άσκοπων μετακινήσεων ενώ -όπως είπε- στο μικροσκόπιο βρίσκονται και γειτονικά χωριά, όπως το Χανδρινού, τα Κρεμμύδια και η Στενωσιά με τα οποία οι κάτοικοι της Κουκουνάρας έχουν επαφές και συναλλαγές. Μάλιστα από την πρώτη στιγμή η Ιερά Μητρόπολη Μεσσηνίας έδωσε εντολή να παραμείνει κλειστή η εκκλησία του χωριού τουλάχιστον για 2 εβδομάδες, καθώς μεταξύ των κρουσμάτων φαίνεται να εμπλέκονται και άτομα που σχετίζονται με το χώρο.